Life #6 : sEsAt T.T

4.6.10

semalam aku ngn kawan ak ingt nk g jln2 kat shah alam.. kami nk turun kat sekyen 2 tp kami x taw kena turun kat mana.. driver bas ni lak du wat muka angker.. malu bertanya sesat jalan.. dan ditakdirkan kami sesat.. dan kena marah ngn driver angker.. huhu.. ak nk msukkn je sandal ak dlm mulut dy.. hikhik..

kwn sorg ni lak juz taw jln kalo nek train.. so,kmi decide g mid valley.. ak ikut jew.. yg manusia Anis ni lak dok wat lawak bodoh lak.. sakit perut ak gelakkan dy.. tp gusi ak x kering2 lak.. haha...
kitorang wat ap kat mid tu ek? ehmm.. ak juz mkn,beli buku n window shopping.. tu jela yg aku mampu buat.. yela.. dh nma stay student.. mana ada duit.. yg kekawn ak lak duk cbuk nk beli vcd twilight n new moon..

tp yg mencuakkan kitorg,kitorg dh trlepas bas.. adakah ak patut salahkan pekerja sushi king tu?? mcm bengong lak.. mula2 ak x cuak.. tp bila dh lama sgt kmt,ak jd cuak.. huhu.. tp si manusia Anis mmg kepala bengong coz dpt menceriakan kecuakan kami.. haha.. anis.. anis.. kitorang dh la terpikir.. nk bagi alasan apa kat pak guard.. huhu...

kitorg smpi kat klang kol 11 lebih.. adush.. cuak memang meluap2.. dhla satu kereta kena byr rm 50.. dhla kwn aku pesan coz ada p.guard yg perangai cam sengal.. huhu.. tp dlm tksi tu,kmi juz senyap.. coz dh tlalu letih..

dlm kol 12.30 kmi smpi.. ak dh berdebar coz x taw nk bg alasan ap.. dgn muka letih gila ali.. sedangkan ali pon x letiy cmtu.. ak kuar dgn dup dap dup dap dup dap... "pak cik,kami student sini,kami tersesat td.. bley masuk x?".. ayat kesian ku utk pak guard.. hehe..

kitorang bernasib baik coz teksi bley masuk.. kalo x,mampus nk mendaki 2 km.. bendera putih jwbnyew.. bek ak tdo je kat pondok pak guard.. kehkehkeh..

bila nak tafsirkan sebagai sesat,elok pulak shopping mopping.. tp kitorang juz take it as an experience.. haha...
adios~

You Might Also Like

2 comments

  1. kenapa kau x sesat sampai ke johor? bley aku ajak kau dating. hehe.

    ReplyDelete
  2. sape nk dating ngn ko.. ko tu keje nk ajak ak melalak je.. hahahahaha.... blah r..

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.