P.O.V #3 : LOvE afTeR mARrIEd????

9.7.10


hihi.. bunyi mcm ngada je kan... study x abis lg,dh pk psl kahwin... hehe.. bkn nk mggatal la... just nk bg pandangan psl satu buku yang aku baca... Hlovate:aA+bB...


apa yang best nyew pasal buku ni??? humm... about addin yang dikahwinkan dgn benz tanpa kerelaannya..
and mcm bese,of course la dorg akan fall in love... bermakna bercinta after dorg dh kahwin..
mcm best kan.. yela.. sekurang2nya dorg x wat dosa.. coz bercinta dlm hubungan yg halal.. huuu.. jrg nak jmpa kes mcm ni.. yela.. besenye bercinta dulu baru kahwin.. pk2,hilang kemanisan cinta kan?? tapi bila pk balik,mana ada manusia yang nak mak bapak tentukan jodoh dorang... 

tapi ada senior aku yg kahwin coz ada org masuk pinang dy n dy terima je... waaa.. teringin nak mcm tu... yela.. kadang2,tgk oeg couple ni complicated... gaduh,pujuk,clash n itu la kitaran hidup dorang... tapi,takut pilihan mak bapak tu x ley terima kita seadanya... tu la yg ada dalam kepala otak... tapi,Allah dh tetapkan jodoh kita kat "buku" dy.. so,ada jodoh ke tidak,tu lain hal la... hehehe...

tapi bila baca kisah addin n benz ni memang best abis la... xyah pk apa yang dorang tu berdosa ke x... ni kira kategori zina ke x... sumenyew boley dibedal... hahaha.... bak kata orang,kemanisan cinta yang masih 100% full... hahahaha....

and dy bangkitkan isu org barat,sampai ke tua kalo dh syg,dpn org ramai pon dorang pimpin tgn... humm... x mcm org melayu.. bila dh tua,anak2 la lambang cinta dorang... hahahaha... tapi aku ada baca satu novel tp aku dah lupa tajuk dy... even anak dh besar pon,dy tunjukkan cinta dy kat isteri dy ngn bagi sekuntum ros tiap2 pagi... bunga tu pon dy tanam sendiri la... 

waaa... bestnyew.. yela.. sape x impikan pasangan mcm tu.. tapi ngan dunia skang,susah nak cari laki yang baik.. bukan kata dorg jht... kira,x cukup syarat aku lg la kot.. memilih??? xde r... senang je syarat aku... tp tu secret aku la... setiap org ad mr. right... tp i'm not meet him yet.. hahaha... whateverla...

adios~

You Might Also Like

1 comments

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.