Flashback #5 : mana datang ZIZIE?

12.3.11

Assalamualaikum..

hehehe.. dua entry dh arinie.. arinie aku nak citer pasal mana aku dpt nick name zizie..

cer cite.. cer cite..



2005
aku dpt msuk satu SBP (berlagak gile.. hehehe..) bernama SEKOLAH MENENGAH SULTAN ABDUL HALIM (pengetua,bg la imbuhan skit. saya promote jenan nie) kat jitra,kedah.. a.k.a JENAN.. satu malam akak2 form 5 nak wat malam bakat (kononnyew..) utk adik2 form 1 yg comey (hehehe... rekaan semata2..) nie.. lastly,my turn..

Assalamualaikum.. nama saya Nurul Farahizzati bt Zakaria. Asal Terengganu. blaaa.. blaa... blaa...
and aku tamatkan ngn persembahan vokal aku.. nyanyi lagu apa ntah.. dh lupa la.. tue lagu choir sek rendah.. aku pown dh lupa.. hehehe..

tetiba satu petang ngh practice lontar peluru.. "Zizie! turn awak.". aku pandang kiri,aku pandang kanan. sume orang tengo aku. akak tue pggl aku ke? aku pown pergi jela.. pas lontar (xjauh mana pown..),aku tanya kawan aku.. aku ke zizie?? kawan aku usha pelik jew kat aku.. dy angguk jew..

kitorang sbg freshie2 yg comey kene amik tandatangan akak2 form 5.. sampai kat satu rumah MERAH,aku bg buku "autograf" aku kat sorang akak yg ngh landing smbil bc novel.. "akak,nak mintak tandatangan",aku takut2 gak coz nnt kalo akak nie suh aku g tiup kipas sampai pusing baru dy nak bg tandatangan kan,lg haru.. n berlaku la procedure yg bese2.. mcm tny nama akak len based on jawatan2 yg dorang sandang.. fuhh.. nsib bek lps... b4 akak tue sign,dy tgk dpn buku aku.. "Nama x letak.. Nama apa??",terkejut aku dy tanya mcm tue.. almaklum la.. takut kene marah.. "erk.. farahizzati..",ttba akak tue mcm terkejut.. "Nama apa?" akak nie pekak ke apa???? aku ulang balik.. skli dy ngn kawan dy gelak2.. aku tanya la nape.. dy kata nama aku sama ngn Kak Zizie.. sape pulak tuh...

pas aku merisik khabar,b4 aku masuk situ,ada akak nama Farahizzati n nickname dy Zizie.. that's why la akak2 tue  bg nama Zizie kat aku.. owh.. baru aku taw.. n Kak Zizie tue org respect dy sbb dy NAQIBAH... nama sama... tp perangai aku ngn dy confirm mcm matahari ngn pluto.. jauh beza dy..


bila masuk U,aku ingt nak guna nma izza jew.. skli,kwn2 skolah aku dulu dok pggl aku zizie..zizie.. uhmm.. jgn harap la aku nk guna nama len.. zizie jugak la aku introduce-kan diri aku... aku bet,kalo ada org tanya "Nama apa?" and aku jawab "Zizie". mesti dorang ingat aku nie berlagak kan.. guna nama zizie padahal nama Nurul Farahizzati.. whatever la.. dh byk manusia pggl aku mcm tue.. smpi aku dh terbiasa.. asalkan xde mkna2 buruk sudah..



aku pown bukan kisah sgt kalo org pggl aku apa.. zizie pown zizie la.. kat rumah org pggl aku izza.. kalo org first knl aku,dorang pggl aku farah or izzati jew.. so,pggl la aku apa pown,, x kisah.. as long as its part of my name..

You Might Also Like

0 comments

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.