Flashback #7 : New Day After April

3.5.11

Assalamualaikum.. sebenarnya,aku tak tahu nak bagi tajuk entry ni apa. sorry la kalo bunyi dia pelik.. Enjoy it.. hehehehe..

1/5
       Selepas aku solat maghrib, ayah abang long dah sampai. Lama juga la kitaorang tunggu dia sebab kitaorang tumpang kereta dia. Kereta abang long ada di perlis, so kitaorang akan balik naik kereta abang long dari perlis time balik ke penang nanti. Hampir pukul 8 macam tu,kitaorang pun bertolak ke perlis.

After pukul 10.30,kitaorang sampai dekat changlun and singgah di singgah rasa. Kebetulan pula, malam tu ada match soccer Arsenal vs Manchester United. Memandangkan abang long dengan ayahnya peminat Chelsea,diaorang pun nak tengok la game tu, and of coz la diaorang mengharapkan Arsenal menang. Sambil ngah tengok game tu,char kuew teow aku ngan along pun sampai. And in the same time aku and along saling pandang memandang. hehehehe. Kauorang nak tahu kenapa?? hehehe. Sebab char kuew teow tu macam kuew teow goreng ja. tak ada rupa char kuew teow except for kuew teow. Nasib baik la rasa dia sedap,kalau tak,tak makanlah aku. Dalam kedai tu,mostly semua pelanggan penyokong Arsenal. Mana taknya,bila Arsenal nak sumbat gol ja,mula diaorang start enjin nak bersorak. Tapi,bila time MU,sunyi ja. Habis ja game tu,and berpuas hati Arsenak menang 1-0, kitaorang sambung balik journey kitaorang. Pukul 11.30,kitaorang sampai kat rumah Mak Teh,mak saudara abang long di Mata Ayer.

2/5
     Aduh. Memang tak nyenyak langsung tidur malam semalam. Mana taknya, 1. Nyamuk yang dah lama tak ganggu tidur malamku 2. Tak pernah tidur dekat rumah Mak Teh so,new enviroment makes me hard to fall asleep. Dalam pukul 11 lebih macam tu,kitaorang memang dah nak gerak ke Padang Besar tapi,kereta abang long pula tak nak hidup. Biasalah,kereta lama. Aku,Mak Teh and along tolak la kereta tu tapi stay tak hidup2 juga. Abang long call sepupu dia suruh belikan minyak. Minyak dah isi tapi enjin pula buat hal. Tunggu pula ayah bang long. At last,start juga.
    Kitaorang bertolak la ke Padang Besar. Along belikan beg anyaman untuk aku. Memang cantik and Along ni pula tengah otak bisnes,so dia ngan abang long rancang nak try2 jual kat budak sekolah. Cantik pun cantik,murah pun murah. hehehe. Dalam 1.50 macam tu,kitaorang balik semula ke rumah Mak Teh. Si Aqif ni pula dah tertidur pun.
    Sebelum bertolak ke jitra,kitaorang singgah kat rumah mak cik abang long seorang lagi,nak ambil barang mainan Aqif. Berlakulah aksi sumbat menyumbat dalam kereta tu. Aduhai.
    Pukul 4 lebih,sampailah kat SMSAH my ex-school. Jealous gila la aku tengok diaorang. Mana taknya,kedai depan sekolah dah buka. Dahlah dah ada radix fc pula tu dekat kawasan jitra. Hasrat nak jumpa juniors aku dulu,tapi along nak cepat pula. Lain kali jela. Cikgu pula seorang pun aku tak nampak batang hidung. Terserempak ngan budak2 pun,yang aku tak pernah cakap. Memang tak ada rezeki. Dapat ja sijil tu, terus cabut lari. Lari ke? hehehehehehehehe.
    Nak dekat maghrib,baru la kitaorang sampai penang. Letih woo.. dahlah lapar. kuew teow sup yang banyak cili api pun,aku tibai habis semua padahal aku rasa bibir aku dah macam ala-ala Angelina Jolie. OMG. Adakah suami aku nanti ala-ala Brad Pitt????? WOW!! that's all coretan aku...

Wassalam..

You Might Also Like

0 comments

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.