Life #35 : Ukhwah

7.10.11

Assalamualaikum...

Dah hampir sebulan duk kat melaka nie, rasa jatuh cinta gak kat negeri nie.. hihi.. and xsemena2nya, Zie dapat mak angkat kat cni... semuanya bermula dengan~

Isnin 6.15 petang...
"Mak cik, nasi ada lagi?" 
"Nasi dah habis nak, lauk jew yang tinggal." 
"Ala.. camne nak buka puasa nie?" 
"Awak nak buka puasa ye? Mak cik sedekah jela lauk nie kat awak.. Nasi awak beli kat kedai sana yew.." 
"Betol ke mak cik?? Terima kasih.." 

Selasa 1.20 petang...
"Tumpang duduk sini kejap, nak tunggu member."
"Awak yang semalam yang mak cik bagi lauk free tue yew?"
"Aah.. Mekasih yew mak cik.."
"Nama apa? Kalau free2, dtg la cni.. mak cik ngah cari sukarelawan nie.. ^^,"
"Farah.. ok jew.. saya pon boring gak duk dlm bilik.."

Sejak episod tue (chewaahhh), Zie diambil sebagai anak angkat Mak Cik Normah.. Zie xkisah pon dy xbyr Zie sbb makan minum Zie kat situ semua free.. hihi.. duk melepak kat kedai mak cik tue, aku kenal ramai orang.. macam Angah (anak mk cik normah),abang din, & mak cik2/pk cik2 yang menjual kat area situ.. bila lagi kita nak bermasyarakat kalo bukan dari sekarang... lagipon, hidup dirantau orang, kena gak wat baik ngan orang lain... senang sikit diwaktu susah... jadi kera sumbang pun tak memberi manfaat...


apa2 pun, trimas mak cik Normah sebab terima Zie sebagai anak mak cik.. ^^, Zie harap jalinan ukhwah nie akan kekal sampai bila2...

Wassalam...

You Might Also Like

0 comments

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.