Life #36 : Vroom.. vroom...

19.10.11

Assalamualaikum..

dulu time kecik2, pantang hujan,mesti nak mandi hujan kan?? dh nak dkt2 hujung tahun nie, mcm bese la kan, negara kita nie.. musim hujan berkunjung tiba...

1.17 p.m
       laa.. baru perasan hari dh mendung.. yela. dh duk dlm bilik air cond,mmg tak sedar apa.. keluar jew dr PPP, time tue hujan rintik2 jela.. bila kitorang dh lepas roundabout, hujan makin lebat.. so, kitorang amik keputusan brhenti kat pusat pengajian siswazah.. lebatnyew,xyah cerita la.. lepas 20 min mcm tue, mcm dah reda skit.. so, kitorg pon gerak jela.. kalo nak tunggu betul2 hujan berhenti, entah bila la nak balik.. 200 meter after kuar dr kampus, tiba2 hujan lebat balik... memang dh habis lencun la..

       kitorang berhenti lagi kat petronas ayer keroh.. mana taknyew.. susah nak nampak jalan.. sampai kat petronas, ramai giler dak UTeM wat 'reunion' kat situ.. haha.. yg dah lencun cam kitorang ada, yg separuh lencun ada, yg xlencun pon ada.. untung ler sape xlencun tue..

       "Kak Shue, alang2 kita dah basah nie, redah jela.." so, kitorang habis redahlah dalam hujan lebat.. on the way tue, kitorang nampak accident.. kesian akak tue.. nasib baik ada uncle tolong dia...

apa la nasib kitorang hari nie.. dahla redah hujan lebat.. yang sakit hati, ada satu motor nie potong kitorang, sekali gus dy derma percikan air kat kitorang.. terbaik gila r... hisshhhh!!!!!!!!!!!

hati2 la yew kalo nak meredah hujan lebat,kawan2..


Bye Myspace Comments
MyNiceProfile.com

You Might Also Like

0 comments

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.