Life #40 : i'm still a girl...

24.11.11

Assalamualaikum...

bagi sesiapa yang mengenali diri zie in real life, zie nie seorang yang agak ganas+lasak+kasar dari segi perilaku... hehehehe... memang dah natural dari dulu.. mana tidaknya.. atas abang, bawah semua adik lelaki.. anak sedara semua lelaki.. cousin zie mostly boyzz.... so, terikut2 la... and zie nie memang cepat terpengaruh.. hahaha...

zie maybe nampak kasar sebab..
1.  zie agak kurang suka pakai baju kurung... baju kebangsaan zie adalah tudung,t-shirt/jersi dan jeans/track bottom... zie just pakai baju kurung hanya bila perlu SAHAJA.. and di sini juga termaktub zie buta fashion... hahaha...

2.  zie benci pakai high heel... salah satu benda ciptaan manusia yang menyakitkan kaki orang... urkkkhhh... zie xfhm la perempuan yang boleh tahan ngan kasut tinggi nie.. kalo zie beli pun, zie simpan dalam beg je kot... untuk protection pada waktu kecemasan... hehehe... tp zie memang ada sepasang pun sebab akak zie paksa zie pakai.. berhabuk la kau,wahai kasut...

3.  zie tak suka berlagak ayu sebab zie rasa tue bukan diri zie.. zie rasa macam hipokrit+gedik melampau.. yuckksss!!! tue la jenis2 manusia yang zie benci... so, what's the point zie nak jadi macam tue.. I LOVE MYSELF..

4.  zie tak pandai make-up.. dlm loker zie juz ada lip bum sebab bibir zie cepat kering,disebabkan oleh air-cond.. compact powder pon pakai sebab akak belikan.. and before pakai compact powder, zie kena pakai krim yang boleh lembapkan kulit zie... kalo tak, kulit zie jadi teruk sesangat...

5.  zie mulut puaka sikit.. cakap agak lepas.. tapi, zie stay consider perasaan org lain.. and harap2 xdela yang take serious ngan apa yang zie ckp sebab mostly zie ckp berdasarkan apa yang terlintas di fikiran.. bukan di hati.. banyak bezanya taww...

6.  zie suka memanjat.. zie pantang r kalo nmpk benda yang boleh memanjat... kalo balik kampung, mula la panjat pokok duku tepi dapur... saja nak lepas gian... hahaha....



however, i'm still a girl...
1.  walaupun ada mulut yang mengata zie macam lelaki or zie perangai tak serupa perempuan, kat ic zie tetap ada jantina perempuan....

2.  zie tetap akan ditempatkan di kolej perempuan.. roommate pon perempuan.. housemate pon perempuan...

3.  yang lebih muda dari zie akan pggil zie akak.. dorang takkan pggil zie ABANG~~ hehe....

4.  zie tetap bergelar anak perempuan kepada ibu bapa zie...

5.  zie nak petik kata-kata mak kepada classmate zie.. "..seganas mana pun perempuan tue, dia tetap perempuan.."


6.  zie tetap ada rasa ingin menyayangi dan disayangi oleh insan bergelar lelaki...


so, zie xterasa hati sangat la pasal benda nie.. kata la macam mana pun.. i'm still cool... hahaha... it's like.. ADA AKU KISAH KAU KATA APA.. hahaha... well.. kalau hidup asyik nak ambik pusing apa yang orang cakap, x aman hidup beb... tapi, zie still ada batasan dari segi kesabaran.. don't mess with me eh.. and seganas2 zie pon, zie manja taw.. auwww... hahaha....


Bye Myspace Comments
MyNiceProfile.com

You Might Also Like

4 comments

  1. Assalamu'alaikum Zizie , belog kamu bagus ,I hope you to be a nice girl and still a girl huhu . . moga je dapat jodoh laki-laki yang sholeh, dia mahukan membimbing Zizie , menyayangi and slalu begandeng tangan menapaki kehidupan masa depan yang diberkahi Allah subhanahu wa ta'ala , amin

    ReplyDelete
  2. Waalaikumsalam... amin~ thanx yew aisyah.. kamu orang indon ya???

    ReplyDelete
  3. nmpk gmbr cute je xde ksr2..hee ;)

    ReplyDelete
  4. xjumpa depan2 cik tom... kalo x, cik tom pon kata zie kasar... hehehe...

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.