Life #51 : geram!!

27.1.12


kenapa perlu berlagak yang kita memahami tentang seseorang?
kadang-kadang apa yang kita lihat, tak seperti yang kita sangka.
rasa geram sangat-sangat dengan manusia yang macam ni.
dorang ingat, dorang dah terlalu arif dengan sikap manusia.
takkan tak pernah dengar,
"don't judge books by its cover"?

lagi menyakitkan hati 
kalau kita ingat seseorang tu, boleh memahami
rupa-rupanya tidak.
dan apa yang kita cuba sampaikan, dorang just pandang ringan.
rasa macam nak gantung dorang kat kipas je.

haven't you think about other person's feeling?
pernah fikir kalau satu hati disakiti,
mungkin boleh diubati,
tapi 'parut'nya akan melekat selama-lamanya.

i hope i can shoot that person with M16.

You Might Also Like

0 comments

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.