Flashback # 9 : surat cinta masa form four

28.1.12

waduh waduh..
jangan salah sangka dengan tajuk entry..
hehe..
bukan zie dapat surat cinta ke apa..
actually, teringat time form four dulu punya memori la..

masa tu, best sangat sebab dapat teacher yang sempoi..
banyak aktiviti yang best kitorang buat masa tu,
memang teacher tu pandai attract student..
pembelajaran pun tak bosan..
okay, tipu!!
ada juga certain time, zie tidur..
hehe..


masa korang belajar bi dulu, ada journal tak?
ada kan3?
satu hari, teacher zie tu, suruh kitorang tulis surat cinta dalam buku journal kitorang.
ADUH!!!
mana la reti nak tulis surat cinta..
dah tu pulak, kena tulis dalam English...
grammar pun lintang pukang..

tapi, zie sangat kagum kat bebudak lelaki kelas zie time tu..
kurang dari 15 minit, dorang semua dah siap..
zie tak ingat la apa yang zie tulis..
yang pasti, berapa baris je yang zie tulis..
kira guna batang gigi pun boleh.. hehe..

billa dah hantar dan disemak, semua dah dapat balik buku masing-masing..
masa tu, kawan zie bawa dari bilik guru..
dan time tu pulak, waktu rehat, so tak ada orang sangat dalam kelas..
kitorang (girls) apa lagi.. buka buku boys and baca love letter dorang..
WAH!!!
ayat dorang, romantik sesangat..
memang tak boleh lupa la ayat-ayat dorang..
SWEET TALKER!!! hahahaha!!

seronok bila teringat kisah time sekolah-sekolah dulu...

You Might Also Like

2 comments

  1. wah mmg pandai btul cikgu english tue..siap suh wat karangan surat cinta..konpem student laju je..heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. sebenarnya, untuk improve writing skill..

      Delete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.