Life #61 : buang yang keruh, ambil yang jernih.

16.2.12


hari nie result exam untuk sem 1 dah keluar...
result zie memang tak gempak langsung...
hik!
boleh lagi gelak bila tengok result tue..
apa? ingat zie gelak-gelak, dalam hati gelak sama ke?
sedih, pilu duka tau.. huhu..

walau-apa-pun, zie tetap bersyukur..
tak nak lah merungut sangat sebab memang setimpal dengan hasil usaha zie selama nie...
tapi, kalau boleh repeat, memang nak repat la dari merungut or mengeluh kosong kan?
result tue pun takkan berubah punya la...

apa-apa pun, tahniah kepada yang berjaya dapat 3.0++...
hebat la tue kiranya...
kepada yang dapat suam-suam kuku macam zie nie, tak maw sedih-sedih ye..*sambil pujuk hati sendiri*
tapi!
zie bersimpati la kat kawan-kawan zie yang datang mengadu kat zie pasal result dorang yang lagi bawah dari zie..
zie hanya mampu mendengar sahaja coz i hadn't the power to change anything..
tapi, jika itu dapat melepaskan beban hati dorang, Alhamdulillah...
tapi, bila dorang duk cakap nak quit la, tak nak belajar la, apa la..
rasa kecewa pulak la kan..
yela, belum cukup setahun belajar sama-sama, dorang dah nak choww.. huhu..

so, next sem tak nak main-main dah mcm sem lepas..
ada berapa hari je lagi before zie nak masuk sem baru...
Ya Allah, tolong la hamba-Mu ini..
Amin~


You Might Also Like

4 comments

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.