Formspring #1 : Mind Your Own Language!

16.2.12


pagi yang hening nie, zie bukak la formspring yang dah lama sangat tak buka..
okay, nak tanya apa-apa, boleh la tanya kat formspring zie..
just click contact me kat atas tue ye..

back to the story..


tak tahu la siapa yang bertanya nie kan...
tapi, bahasanya..
eh, awak.. kalau nak main samak, bukan dengan saya la...
zie pun tak faham la apa benda yang dia mengarut..
tue yang tanda soal aje tue...

laman sosial nie memang la salah satu cabang dalam komunikasi antara manusia..
tapi, tolonglah jaga sensitiviti..
dahlah zie nie anti sikit ngan mulut-mulut yang mencarut nie...
setakat damn ngan what the hell tue, boleh lagi la kan...
ini tak, kesian kat haiwan yang bernama babi tue korang libatkan..
memang la dia binatang haram, tapi apalah salah dia kat korang..
salah sikit, sebut nama dia... tsk3..

teringat masa form two dulu masa kat sekolah..
ada tiga orang dak lelaki duduk depan zie..
dua antaranya sembang sambil mencarut kan..
panas aje telinga nie haa..
sekali, bila dorang pandang belakang kan, zie tegur dorang macam tu aje..
memang tak ingat takut la..
yela.. lelaki nie kan, pantang ditegur..
tapi, memang berbaloi la tegur dorang coz after that, dorang minta maaf dengan zie..
hahaha!!!
victory!!!

budi bahasa budaya kita.

You Might Also Like

0 comments

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.