Life #55 : nikmat sakit

7.2.12


nikmat ke kalau sakit?
ustaz kat tv9 cakap, sakit tue sebenarnya nikmat..

musim demam kembali lagi..
tak tahu la zie berjangkit ngan siapa..
dengan B-I-L or aqif...
or should I say both of them??

whatever la..
benda dah berlaku..
semalam dah rasa sakit tekak, and dah agak akan demam...
so, I just take lozeng to cure it..

malamnya zie sembang-sembang ngan MR.KA..
time ngah bercakap tue, dah rasa macam nak selsema..
seriously damn!!
part tidur lagi seksa..
kesian kat mak sebelah terjaga coz anak daranya asyik terbatuk...

subuh pun zie langgar je coz kepala rasa berat sangat-sangat...
Ya Allah, ampunilah hambaMu yang lalai ini..
payah sungguh la nak bangun hari ni..
mak kejut pun, benda pertama yang zie tanya,
"mak, panadol ada tak?"
menggantikan "good morning, mak."

jaga diri korang elok-elok ye..

You Might Also Like

3 comments

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.