Life #58 : the power of me..

9.2.12


"adik! kak izza suruh gi mengaji!"
"adik, kak izza suruh baca buku!"
"adik, kak izza suruh tutup e-book"

tetapi, itu belum cukup untuk menggertak adik-adik zie..
so, nak bagi gempaq skit..
ala-ala mak tiri, even tak ada la mak tiri sangat kan..
zie just perlu melontarkan suara dengan memanggil nama dorang...

confirm nama-nama yang disebut akan senyap...
iyela.. budak-budak nie tak makan saman...
mak and abah tegur, dorang buat dek aje..
tak macam kitorang dulu-dulu..
mak ngan abah cakap apa pun, kitorang follow je..

tapi, sekarang semua dah berbeza..
nama zie pulak yang diguna untuk menakutkan adik-adik...
no wonder la haritu adik aku cakap,
"akak ni, asyik senyum je.. cuba marah, baru best.."
inilah akibatnya kalau dah biasa kena marah dengan zie..
sampai zie senyum pun jadi benda tak kena...

walaubagaimana pun, method ini hanya berkesan kepada adik-adik zie sahaja..
dengan orang lain, memang tak berkesan...
hahaha...
especially kat zie punya nephew...
dimarahnya kita nie balik adalah...
hanya ibunya sahaja yang boleh control dia...

walau apa pun, kakak mana tak sayang adiknya..
sedegil-degil dorang, dorang la penyeri rumah and hidup zie...

You Might Also Like

2 comments

  1. untung lahh jadi kakak,,and adikadik takut,,law adik deaya ..hmmm wat tataw jea law deaya bebel..hikhik^^

    ReplyDelete
  2. itu pon sebab parents takkan back up dorang.. kalo parents back up, malas dah nak marah.. hihi..

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.