Life #66 : Changes

29.2.12


sem nie kan, zie rasa mcm zie berubah skit..
let see...



1. dah ayu sikit.. 

cer teka zie yang mana satu??
sikit je ayunya...
mana boleh ubah betul-betul ayu macam tue...
but, perangai brutal tue ada lagi la..
huh! not bad jugak bertukar ayu ek..
siap abang koperasi suruh kirim salam kat mak...
haha!!








2. dah boleh uruskan time management dengan betul...


kita sebagai manusia memang takkan terlepas dari kelekaan..
so, zie tak nak dah terleka ke, meleka ke apa macam sem lepas...
i need to move!!!
even tak buat time table,
zie nak try manage my time wisely....
coz bila kita rasa menyesal dengan masa lalu, kita kena ubah di masa sekarang.. ye dak??













3. spend more quality time with my friends...


kita hidup di dunia nie bukannya sorang-sorang...
pergi mana-mana pun, kita akan buat kawan...
kecuali bagi yang kera sumbang, memang lone ranger habis-habisan la kan...
memandangkan zie ada ramai jenis kawan,
sem lepas ada yang wat touching-touching ngan zie...
dorang kata zie sombong la, susah nak jumpa la...
haih.. laku rupanya zie nie.. HAHA XD

susah jugak ramai kawan ek...
mana taknya. claasmate, housemate, kekawan palam...
pening-pening...
so, zie dah divide equally...
harap-harap tak ada yang wat touching2 lagi...
serius mental down kalau ada orang wat touching2 nie...









4. Focus more in the classroom

dulu kalau dah tak faham or rasa kelas tue boring, mesti tidur mcm gambar kat bawah...


my sis pesan even tak faham, dengar je apa yang cikgu/lecturer cakap kat depan..
coz apa yang keluar dari mulut mereka, itulah yang akan keluar exam.. Insya-Allah..
at least, bila kita buat revision, kita tak rasa lost sangat...
macam.. "BENDA APA NIE?? AKU TAK FAHAM!!!! AKU PERNAH BELAJAR KE??!!!"

so, bukak mata besar-besar..


FOKUS JANGAN TAK FOKUS!

usahlah kita hanya mengharap bantuan sesama manusia dengan mengetepikan usaha sendiri. Yang utamanya, kita mesti berusaha, kemudian berdoa, yang disertakan dengan tawakal..

You Might Also Like

0 comments

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.