Blog pada dasar pemikiran zie

16.3.12


semalam kan, ada orang nie kan, dia mempersoalkan pasal blog zie nie ha...
tau la zie nie bukan seorang penulis yang baik..
asyik cerita pasal hidup sendiri je...
tak ada apa sangat yang nak di share kan kepada para pembaca..
lebih kurang begitu la maksud ayat beliau..

macam nie ye wahai beliau,
saya start blogging kerana saya cuma mahu menghilangkan kebosanan saya..
dan saya tidak kisah jika tiada yang mahu menyukai mahupun membaca entry-entry di blog saya..
tak nak baca, klik close [X], kalau nak baca, teruskan ajela...

awak kata, "takkan nak semua hal personal nak cerita lak."
bila saya cakap, "blog tue macam online diary saya.."
awak balas,"eh, apanya online diary.. orang kalau tulis diary mana bagi orang lain baca.."

macam ni la wahai beliau, sila baca ye

klik untuk baca!
Sumber : tutorialnewbie

bagi pendapat zie, blogger bebas menulis apa sahaja..
kritik, perkara biasa dalam kehidupan..
tetapi, perlu menjaga sensitiviti..
kawan jangan dijadikan lawan..

zie akui zie bukan seorang penulis yang baik..
dan untuk menjadi seorang penulis yang baik, memang susah...
mungkin kalau lebih ilmu di dada, zie akan cuba sharekan apa yang patut..

so, depends kepada kamu wahai beliau..
kamu bebas untuk menilai dan mengkiritik dan saya bebas untuk mempertahankan hak saya...

bagi zie, blogger yang cerita pasal kehidupan sendiri atau menjadikan blog ni sebagai online diary sebenarnya nak sharekan erti kehidupan masing-masing..
kita nie kan banyak ragamnya..

everybody have their own speciality.

You Might Also Like

7 comments

  1. Haha..baru tahu lahh pasal blog neyhh sbenarnyer,,thanks for de ohsem info neyhh,hehe

    ReplyDelete
  2. farahckp kat "beliau" tuh kn...ni blog farah ke blog die...klu dia rsa dia pndai menulis...tulis blog sndiri...sabar laaa yeee...

    ReplyDelete
  3. alahai..huhu...cmne nak cakap ek? kan dia terbace komen ayu, terasa hati plak,huhu...

    bg ayu, stop being 'u have to do this..u have to do that..'as long as xsalah di sisi agama, manusia bebas buat apa yang dia suke..

    setiap org Allah ciptakan dgn keunikan n preference masing2.so, kalau zie nk tulis 100% sal personal pun, ayu xnmpak ade kesalahn pun kat situ...

    kiter kena blaja hormat kelainan n preference msing2 sbb cara org berfikir semuanya lain2...

    bila dia suke kopi, zie suke tea...perlu ke dia pertikaikan kenapa zie suke tea n paksa zie minum kopi..?huhu

    p/s: sori kalau dia terbace komen ni n terasa ati..ayu xkenal pun sapa dia,so, just chill up:)

    ReplyDelete
  4. thanx kawan2.. :) btol cakap ayu n tikah.. kalo xsuka, angkat kaki.. simple thing to do..

    ReplyDelete
  5. it's ok la kalau kita cerita personal pasal diri kita..tu hak kita..

    dah kira baik la kita tak cerita pasal orang lain punya hal..:)

    sabar ye..blog sy pun online diary sy..^^

    ReplyDelete
  6. yup... sokong...
    hehe...
    it's up to the blogger wanna write about what in their blog...
    it's doesn't matter at all...
    as long as that blogger knows the limit...
    ^_^
    just some opinion to...

    <--tibe2 ckp omputih... hehe

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.