Blue's Clues

30.3.12


siapa masih ingat masa dulu2, TV9 ada tayang satu rancangan kanak2 bertajuk Blue's Clues??
bila start je cerita tue, mesti ikut sama nyanyi..
Blue's Clues.. Blue's Clues.. Yeeayy!!!
hahaha.. itu je part yang zie tahu.. :)

tapi, ada sedikit kebangangan dalam rancangan tue..
yela.. benda yang senang nampak, boleh tak perasan..
ok, it's for children..
tapi kita sebagai manusia yang boleh berfikir, memang rasa macam
"Bodoh la Steve nie!"
oh, Steve ialah watak manusia dalam rancangan tue..
dia lah tuan Blue, si anjing biru..

hahaha!!!!

tapi, zie suka cara Steve lukis objects yang dia jumpa..
maybe sebab zie bukan pelukis yang baik kot...
tue yang macam kagum je kan??

comel kan dia lukis?? even belok2..
rasa macam teringin pulak nak tengok blue's clues...
satu siri pon jadi la kan? :)

You Might Also Like

4 comments

  1. woaa...dlu mmg rajin join adk tgk cite ni,kdg2 adk xtgk akak dia yg tgk..haha

    ReplyDelete
  2. pernah tgk:)
    jom join segmen ni...http://kaisaraaiman.blogspot.com/2012/03/segmen-jom-skodeng-bersama-ikaa-and.html

    ReplyDelete
  3. selalu tengok dlu! miss sangat! bile x siarkan lagi kat Tv9, sedih lak >,<

    ReplyDelete
  4. waa.. da lame xde cte nieh.. windu larr..^^ menjadi je steve tu lukis.. jeles ! :( ngee ~~

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.