Life #72 : Lovely BBF

9.3.12


"weh, sll dok bt crita pasal kawan hang ja, aku xdak ka?"
setia jugak kawan zie nie baca blog zie...
okay, meh aku cerita pasal hang ya...

BBF (Best Boyfriend Forever) zie nie nama dia Syakir..
orangnya, tinggi lampai keding..
boleh tahan la hensemnya...
and he had twin.. Syakir and Syahir..
mamat kerek nie asal Penang ye...
mami maaaiiiiii......

macam mana zie boleh jadi Best Girlfriend dia pun, zie dah tak ingat...
apa-apa pun, nice to know him.
coz he the person who wouldn't left his friend behind..

syakir nie sorang yang kuat makan..
nampak je badan kurus melidi macam tue...
kalo hidang 5 pinggan makanan..
mahunya dia mintak lagi 5.. ayoyo...
dy kata perut dia mcm tempat pelupusan sampah..
sebab makanan-makanan akan dicompress dan banyak lagi ruang untuk makanan-makanan lain..
macam dah cerita wall-e daa...

dia nie suka dengki ngan zie..
ada je benda dia nak ngusik..
but, i like it coz at least tue menunjukkan dia seorang yang mesra alam...
tapi, kalo dah kena banyak kali, kena marah la jawabnya.. hihihi..

kitorang nie suka baca citer2 hlovate...
then, mula la kitorang merapu guna watak-watak dalam hlovate...
sampaikan zie sendiri pening ngan perangai kitorang...

novel yang 'dikontroversikan' oleh kitorang :)


kitorang ada cincin friendship...
tapi, zie punya dah hilang..
sedih sangat-sangat... :'(
tak tahu letak mana..

3 tahun yang lepas
dia ada bagi zie puffy untuk birthday zie yang ke-18..
rasa terharu sangat-sangat...
entah berapa banyak duit dia habis coz belikan puffy nie..
tanya pun, dia tak nak bagitahu..

my sleeping partner
dah lama tak jumpa kawan zie nie..
syakir, teringin sangat-sangat nak lepak ngan hang macam dulu-dulu...
bila la kita boleh lepak lagi...

graduation night masa form five dulu2..
oh! lupa pulak nak bagitahu...
hati si syakir nie dah dicuri oleh sorang anak dara yang digelar cik ct..
cik ct, sila jaga kawan saya nie elok-elok ye :)
syakir, jangan bahan cik ct macam kau bahan aku..
aku nie rugged, takpe..
cik ct tue ayu+sopan... taw!!

semoga persahabatan kita kekal selama-lamanya :)

You Might Also Like

0 comments

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.