Life #70 : sempit hati

8.3.12


untuk pengetahuan semua, zie seorang yang sukakan lawak jenaka...
dalam erti kata lain, zie suka gelak..
tak ada la gelak 24/7..
boleh mati jiwa wo..
that's why zie senang hati bila kawan-kawan zie jenis gila-gila manja gitu...
which are boleh dibawa buat kerja gila, melepak bersama and menangis bersama...
and zie ngan kawan-kawan zie memang suka wat bising..
tapi, bising kitorang tak adalah sampai membuat onar...

tetapi, adat manusia kan?
bila nampak orang lain senang sikit, mulalah nak dengki...
straight to the point,zie sempit hati ngan boys dalam kelas zie..

okay, memang kitorang dak pengurusan ramai girl..
sepatutnya engineering kena la ramai boy kan??
tapi, bukan kitorang yang aturkan semua tue..
hello! korang terima jela qada' dan qadar...
rata-rata kitorang nie, tak mintak pun nak masuk sini...

seriously, pendiam bukanlah diri zie yang sebenarnya..
especially ngan orang-orang yang zie kenal..
and kelas tadi, akan menjadi sejarah hidup zie bila 'bersopan' aje...
rasa macam bukan di pentas hidup sendiri dan satu perwatakan yang zie benci untuk lakonkan..

boys!
korang ego la sebenarnya..
ego tercabar kerana kami lebih ramai dari korang..
ego terguris sebab kami selalu hu-ha, hu-ha dalam kelas..
apa yang korang nak??
pihak universiti reduce bilangan perempuan?
kitorang hilang dari pandangan korang?
adakah korang berpuas hati bila kitorang diam??

sorry to say..
sorry to say..
kitorang bukan jenis menerima setiap kata-kata dengan seadanya..
siang tadi hanyalah lakonan sementara..
after this, we're going to be normal back...
coz nie bukan zaman jahiliah..
di mana perempuan ditindas...
kalau korang rasa HAK korang diambil,dicuri,dicabul,
try stand up with your own feet, with your own will..
and try solve it with your brain..
not with your bloodyful egoistic...

go cry to your mom if you doesn't like it little boys!!
you just know acting like girls..

lose somebody like this bullshit is not worth to grab it back..

nota kaki : jangan sampai kelas tue jadi gegar sudah... 4 tahun tak aman la jawabnya kan..

You Might Also Like

2 comments

  1. zie...semua pun ade hak utk bersuara...go zie..:))

    ReplyDelete
  2. go3!! ini negara demokrasi.. hihi..

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.