Kartun Dalam Tulisan Jawi

23.6.12

sumber : facebook.
sejak tamat tingkatan lima, dah lama rasanya tak baca tulisan jawi..
tadi skrol punya skrol laman muka buku, terjumpa pulak kartun nie..
sedikit merangkak-rangkak nak baca tadi..
kalau baca Al-Quran lain la sikit coz ada tanda baca bagai..
ini kalau disuruh tukarkan rumi ke jawi, rasa macam dapat kosong je!
tapi Alhadulillah ilmu tue masih lagi ada..
kalau digilap, insya-Allah boleh..

belakang parang kalau diasah, tajam juga..

You Might Also Like

4 comments

  1. Haha.. siyes dh lama tak tulis jawi. Martabatkan tulisan jawi. Yeah~

    ReplyDelete
  2. ahaha comel kartun tu..ehh. betul lama tak tulis jawi,sejak abis sekolah :'|

    ReplyDelete
  3. pandai nau miaw tu berlakon... hehe...

    *wan pun merangkak2 bace... sekolah rendah dulu je last pasal jawi2 ni...

    hehe...

    "keep smiling"
    ^_^

    -wan Niahix-

    ReplyDelete
  4. selalu baca cite kartun annur dan kucing ni..huhu
    boleh la practice balik jawi.

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.