Bila Ada Lagu Dalam Blog.

23.7.12

sebelum zie melanjutkan lagi entri kali ni,
zie nak minta maaf kalau ada yang terasa dengan entri ni..
bukan nak ngata korang taw..
just nak bagi pandangan zie sahaja..
chill okay..

sejak akhir-akhir ni, dah datang kerajinan zie nak ber-blogwalking..
so, jalan sana sini dan tengok ada blog yang awesome..
followers zie pun, blog dorang dah semakin cantik :)

tapi, ada satu benda yang tak berkenan la..
about put a song into your blog..
especially yang autoplay punya widget..

hari tu, adik zie terkezut berukz coz tetiba je keluar lagu..
and he comment, "kalau tiap-tiap hari pergi kat blog orang macam tu, lama-lama heart attack.."
so, untuk mengelakkan ada ahli keluarga yang terkezut, zie pasanglah earphone..
at least tak mengganggu orang lain..

tapi........
bila autoplay, lagu yang ada kat blog akan dimainkan secara automatik apabila kita buka blog itu..
dan menjadi satu masalah bila widget itu tak ada volume control..
al-maklumlah.. 
dah dengar pakai earphone, lagu tetiba keluar, bukan setakat heart attack.. 
pekak den nanti..

yang ada butang pause tu, baguslah..
senang hati sikit..
tapi, yang tak ada tu, memang susah la..
lagipun, lagu yang diletak adalah lagu feveret zie jugak.. huhu..
so, yang ada volume control tu, zie can enjoy the song till the end by slow down the volume..
ini baru dipanggil the best customer service kan??
hehe..

okay, tamat sudah bebelan..
eh, membebel ke??

minta maaf la kalau kekawan ada terasa ye..
bukan apa..
just benda ni dah lama zie perhatikan..
harap kekawan semua faham :)

jangan marah ye :)

You Might Also Like

1 comments

  1. betul tu zie.. tp klau lagu taylor, layan jer.haha

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.