Day #18 : Hey Cheaters & Players!

26.9.12


kenapa curang kalau boleh setia pada yang satu?
thats what we called DESIRE = KEHENDAK!

biasanya kalau budak-budak baru nak up ni, dorang lebih kepada CURIOSITY, iaitu perasaan ingin tahu..
dorang nak tahu, kalau couple ngan si A ni macam mana, couple ngan si B ni macam mana..
tak pun, nak ikut kawan la kononnya..
"kawan aku boleh pasang tiga sekali gus, why not aku kan?"
kes budak-budak baru nak up ni memang tak boleh nak kata apa la kan..
kalau nasihat, memang la dia dengar tapi nak tunggu dorang ambil inisisatif untuk ubahkan perangai maybe kena tunggu dalam jangka masa yang panjang..

bagi kes-kes teruna & dara yang berada di ambang kedewasaan pulak, it's kinda complicated..
let me give a case..
sewaktu di awal perhubungan, si A merasakan si B la pasangan yang dia cari selama ini..
semakin hari, bila melihat perangai si B, si A rasa andaian awalnya silap..
tapi, si A masih menyayangi si B dan tak sanggup untuk melepaskannya..
suatu hari, si A bertemu dengan si C dan terpikat dengannya kerana si C bagai melengkapkan kekurangan yang ada pada B..
dan si A tidak mahu melepaskan kedua-duanya.. and blaa blaa blaa..

ini hanyalah pendapat zizie..
sape yang terasa, alahai kantoi la korang sedang menduakan pasangan anda ;)

You Might Also Like

2 comments

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.