Day #9 : Hidup dan Mati

13.9.12



assalamualaikum semua :)
huhu.. cer kira berapa hari zizie dah tak update blog? *ada orang baca ke kalau update? entah!*
sekarang zizie busy sebab baru je memulakan semester baru.. huhu..
so, lebih banyak habiskan masa dengan kawan-kawan daripada berblogging... ngee :D
jom sambung 22 Day Challenge yang tertangguh.. hoho..

--------------------------------------------------------------------------------------------------

H.I.D.U.P
as a muslim, hidup kita di muka Allah ni untuk beramal kepada-Nya..
hidup berlandaskan apa yang Dia dah tetapkan..
tapi, tak semua orang fikir macam tu..
ada orang fikir, hidup ni untuk enjoy, hidup ini untuk mencari duit..
teringat masa kelas Falsafah Sains & Teknologi (FST), lecturer tanya kat budak sorang budak cina ni..
"awak nak hidup ke mati?"
and the chinese boy tu nak mati..
nasib baik la dia tak ada keinginan nak bunuh diri.. huhu..
"kenapa awak nak mati?"
"hidup ni menyeksakan.. kena kerja keras kalau nak terus hidup.. duit, duit, duit.. tak ada duit, tak boleh hidup.."
what a thought.. tapi, itu pendapat masing-masing kan...

M.A.T.I
semua agama percaya bahawa akan ada kehidupan lain selepas mati..
tapi, bersediakah kita kalau Allah tarik nyawa kita sekarang?
astaghfirullahalazim..
yang aku tahu, aku bukan manusia yang sempurna dan banyak dosa yang aku lakukan..
tapi, aku tak mampu nak sekat malaikat maut daripada melakukan tugasnya..

--------------------------------------------------------------------------------------------------

minta maaf jika penulisan kali ni isinya macam ada something wrong.. huhu..
mungkin kerana beberapa masalah yang melanda, idea tu macam tersekat.. huhu..

p/s : happy birthday mak.. sweet 53 :)

You Might Also Like

1 comments

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.