Everything is NEW..

14.9.12

as you all know, i'd just start a new semester :)
new sem, and there are many new things happen around..

1. first time alami accident.
don't worry coz zie tak alami apa-apa kecederaan pun :)
bas yang zie naik, accident dengan kereta VIVA..
dua-dua salah.. although viva tu dah bagi signal, korang fikir la sendiri..
korang nak ke masuk lane kalau dah nampak bas besar macam tu..
dua-dua driver ni degil..
nasib baik tak ada kemalangan jiwa sebab driver bas sempat brek..
kalau tak, heret sampai melaka la kot.. huhu..

2. first time menipu cik abang.
tak tahu la kenapa datang idea nak kelentong cik abang.. haha..
zie kata tak ada tiket bas balik awal and dapat ticket on monday which is the class started on that day..
padahal, zie dah beli awal-awal.. haha..
tapi, zie terserempak dengan mulut tempayan and he told cik abang that he saw me at mall..
urghhh... i don't like him and not too suprise that my classmate feel the same way too..
and then, cik abang kinda disappoint.. it's KINDA coz i'd never lied to him before..
what a good girl kan? haha..

3. new classmates..
as a second year student, we got new classmates which are direct entry students..
all of them are girls.. huhu.. why there's no boys?
from 49, the numbers rose up until 57..
maybe it too early for us, so we can't get along with the new students yet..
and I always do my own stuffs than get a long with others unless they talk to me first.. hehe..

4. new roommate!
i'd known her last sem..
actually the plan was five of us we'll be in same house..
my roomate, nani with shima, wani with azie and i with anyone~~
bcoz of some problems, i and nani in the same room..
hey, we're statemate and roommate.. haha..
but, we don't talk in Terengganu like aku-mung.. just zizie-nani and we speak in standard malay as known as bahasa KL *memandai je :P*
she's so funny especially when she laughing and we'll laughing not bcoz of the jokes but bcoz the way she laugh.. so funny lol..

5. new appearance..
hihi.. if you read my oldest posts, you'll know what kind of person i am..
i like t-shirt and jeans than baju kurung..
but now, i try to change but i don't know how it'll last..
hopefully for a long time kan.. haha..

p/s : oh! my english.. terukkan bi zizie.. haha...


comel tak? hehe..

You Might Also Like

0 comments

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.