I'm A Racist?!!

26.9.12



pheww..
kinda tired this sem..
eh, baru tiga minggu dah mengadu. bila kau jadi mengada-ngada tahi kuda ni?
tapi takpe, relaks.. *dalam hati tak pun!*

dalam hidup ni, ada yang suka kita, ada yang benci kita..
eventhough artis, se-famous mana pun masih ada yang benci..
and so do i..

zizie tahu je dia benci zizie tapi tak pernah dengar dari mulut mahupun mana-mana penulisan dari dia sendiri..
tapi! semalam membongkarkan segalanya..
adalah caranya.. hahaha...

the reasons :
1. zizie ni poyo and selalu cakap bukan-bukan..
maybe yela kot! sebab zizie selalu bergurau senda dengan kawan-kawan.. hihi..
so, bila dalam bergurau senda, entah apa-apa la zizie cakap.. muahehe..
tapi! perlukah membenci seseorang kerana itu? OMG!

2. zizie ni racist..
zizie selalu bertiga-tigaan dengan wani & azie..
buat apa pun, selalunya dengan wani & azie..
dalam kelas pun, selalunya dengan wani & azie..
komen kat facebook pun, selalunya dengan wani & azie..
pendek kata bagi dia, zizie ni hidup dengan wani & azie...

here's a quiz.. please define racist!
racist : a person with a prejudiced belief that one race is superior to others.
pendek cerita, racist berkaitan dengan bangsa!
ayoyo.. dey, you india ka cina ka apa?
you malay maa.. melayu macam saya.. so, which part yang aku racist kat ko? ayoyo..

dan kenapa perlu persoalkan pasal azie dan wani?
dorang bestfriends zizie tapi tak bermakna zizie tutup hubungan persahabatan kat orang lain..
zizie tak kisah selagi orang tu jaga privasi zizie, tak kisah zizie punya style macam mana coz zizie pun jenis tak kisah.. let's be a friend!
salah ke bersama-sama dengan kawan yang boleh bergurau senda dan bersedih bersama-sama?

wani, azie & zizie.. we cry together, we laugh together..
bila difikir banyak kali, IT'S REALLY FUNNY!
dia nak perhatian dari zizie kot..
tapi, dia pernah join zizie gi karaoke la semester lepas..
tak cukup ke tu?!

aduhai.. sila beri reason yang kukuh untuk membenci seseorang..
jangan nak benci seseorang sesuka hati...
i try to being nice with you tapi kalau susu dibalas dengan tuba, there's no benefit laa..

I'M NOT A TERRORIST! I'M NOT A RACIST! SATU MALAYSIA!

TEMPATKU MENUNTUT ILMU!!

You Might Also Like

4 comments

  1. sabarlah...mesti dia jenis yg susah nak memahami...buat dia memahami dirimu...

    ReplyDelete
  2. tersalah sebutla tu..tak jumpa perkataan sesuai kot...nk ckp lain terckp lain..hehe

    ReplyDelete
  3. sabar je la x semestinya yang nampak racist tu racist dan tak semestinya juga yang nampak 1Malaysia tu x racist ... antara yang zahir dan tersembunyi ...

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.