Oh! My Angah

30.9.12


pernah dengar tak orang kata,
"walaupun sesama keluarga, belum tentu kita rapat, belum tentu kita akan berkongsikan masalah".
zizie pun sama..
tak semua masalah kita boleh cerita dekat family kita..
tapi, bila nak share something, nak minta nasihat, zizie lebih suka berkongsi dengan angah..

my lovely sister with her husband :)
apa yang best pasal angah?
angah pendek, ketod, tak cukup inchi dan zizie lagi tinggi dari angah.. hahaha..
angah ni sporting habis, boleh diharap dan dialah tukang membebel no.1 di rumah.. haha..
oh, by the way, she is a great English teacher..
nak jumpa dia, gi la intai kat SK Manir, Kuala Terengganu and known as Teacher Akmal.. haha..
tengok je tau! my sister tu hak milik kekal En. Izzad!

rasa rindu la dekat angah..
maybe sebab tiga bulan share bilik dengan angah, sembang ngan dia most of the times, main ngan Khalif bersama-sama, asyik sambut dia balik dari kerja, kena membebel dengan dia bila tak buat kerja rumah dan blaa blaa blaa..

you know what, I want to be like her..
angah ni STRONG!
zizie tahu je dia ada masalah plus, her husband bekerja di Perak, dia di Terengganu..
tapi, dia selalu sembunyikan air mata dia and act strong in front of us..
i can see mak ngan abah sayang angah..
bukannya mak ngan abah berat sebelah in loving their children.. tak..
sebab kalau zizie jadi mak dengan abah pun, bersyukur dapat anak macam angah ni..
bcoz angah ni memang boleh diharap..
tapi, sampai bila nak harap dekat angah..
she'll get a baby and maybe transfer to Perak, so kitorang yang lain jela yang tinggal..

bagi zizie, angah ni cantik luar dan dalam :)
eh, angah titew tomey tau.. haha..
dia dah macam jadi guideline hidup zizie dari dulu lagi..
okay, i can't be angah tapi sekurang-kurangnya angah jadi contoh untuk adik dia yang cute ni.. hahaha..

Angah, I don't know why I miss you so much..
want to spill out to you but doesn't know how to start..
take care Angah :')

lihatlah sinaran Nur yang terpancar di wajah kami.. hahaha...

You Might Also Like

1 comments

  1. tak kira siapa pun dia, cukup meggembirakan bila ada yang sudi mendengar. :)

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.