Allah lebih menyayanginya..

10.10.12



takziah kepada angah dan abang ngah sebab kehilangan anak pertama mereka :'(
hari ahad lepas, masa zizie tengah tolong kawan di Taman Botanikal, tiba-tiba along call..
along cakap, baby angah dah mati dalam kandungan.. innalillahirojiun..

menurut along, abang ngah balik kampung hari sabtu lepas..
hari ahad tu, abang ngah ajak angah ke klinik sebab nak tengok jantina anak..
bila sampai ke klinik, doktor cakap baby dalam kandungan tu tak ada degupan jantung..
angah tak confident dan pergi ke klinik lain and the doc told the same thing too..
doc sarankan dorang ke hospital besar.. and so true the baby had die in the womb..

i know how they really want the baby coz they had married about two years..
angah memang betul-betul jaga masa pregnant this time plus, angah dah duduk dengan mak..
angah perlu bersalin macam normal tetapi, pada hari isnin selepas tiga kali masuk ubat, baru 1 cm terbuka..
petangnya call angah dan angah minta doakan dia dapat bersalin dengan normal..
I always pray for you angah :')

pagi tadi, masa bangun tido, got a message from angah..
"Alhamdulillah dah slamat jam 0335 lelaki."
after class, call rumah..
mak cakap jenazah dah selamat dikebumikan..
mak kata baby comel sangat dan dah cukup sifat semuanya.. of coz la.. dah 7 bulan..
abang ngah namakan that baby Muhammad Haris.. pelindung..
rasa nak nangis je masa mesej ngan angah sebab angah boleh lagi buat lawak..
sebab zizie ingat hari ni hari jadi Khalif, anak buah zizie sorang lagi..
angah cakap, " bulan lepas la bday dia.. hari ni bday anak angah la..hehe.."
angah, i wanna be by your side right now.. T______T

insyaAllah Allah akan kurniakan lagi nikmatnya untuk angah.. Amin~~

You Might Also Like

4 comments

  1. zizie..sedihnya bila baca post nie...huhu takziah buat keluarga kau..berat mata aku memandang,berat lagi bahu memikul... aku tahu mereka dah lama berusaha..aku harap kak ngah dgn abg ngah xkan putus asa...... :(

    ReplyDelete
  2. sedihnyaaaa... ALLAH lebih sayangkan arwah haris :')

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.