Bila Gadis Bertudung Main Snooker.

15.10.12


dua hari zizie terperuk di rumah..
kena tinggal sorang-sorang, busykan diri dengan lab report.. huhu...
akhirnya, baru hari ni ada orang nak ajak keluar..
siapa lagi kalo bukan cik abam kita..


cik abam belanja samurai burger..
sekali zizie balun yang double! hahaha...
padan muka! xpe.. masa ni pun, mc value dinner ;)
dan rupa-rupanya, ada benda yang dia nak bincang..
patut la ambil hati dengan belanja samurai burger ni...
okay, i accept your condition :)

lepas tu, pergi main buaian kat taman perumahan dia...
memang tak ada kerja.. hahaha...
tiba-tiba pulak teringin nak makan tutti frutti..
apa lagi, laju je kitorang pergi.. hihi..

masa tengah bersembang tutti frutti, tiba-tiba si kobeng call..
rupa-rupanya semua keluar tak bawak kunci rumah..
roommate zizie pulak keluar, kunci pintu. so, dia sorang jela yang ada kuncinya..

cik abam pun keluarkan idea gila daripada kepala otak gila dia..
"sayang, jom snuker!"
and i like, "HAA??!!!"
"kita main satu frame je.."
"mana reti!"
"saya ajar.."

kitorang tak tahu nak buat apa..
kalau cik abam hantar balik pun, memang duduk luar rumah la kan..
so, i agree..
mula-mula takut la..
korang sendiri tengok kan, dalam drama yang pergi pusat snuker macam mana..
tapi, takpe.. i believe you cik abam!


nampak macam pro kan? haha..
segan betul time tu..
zizie lak sorang je girl..
nasib baik tak kena kacau sebab semua hal sendiri je..
cik abam bersungguh-sungguh la ajar..
baru tahu kayu yang digunakan tu nama dia cue..
ada satu lagi kayu untuk support cue tu bila kita tak sampai nak shoot *betul ke term aku ni?* , nama dia raise..
nak lentikkan jari tu lagi, cara nak pegang la..
ingatkan senang main snooker ni.. hehe..
tapi for the beginner, dua bola masuk.. hehehe..

cik abam ada ajar cara nak shoot bola bila bola merah dan putih dalam keadaan selari dengan lubang..
bila kita shoot cara biasa, memang la bola merah tu akan masuk, tapi bola putih akan ikut masuk sekali..
dan automatik itu dikira sebagai foul!
so, cik abam tunjukkan teknik macam mana nak elakkan bola putih ikut masuk lubang iaitu dengan cara turunkan sikit kedudukan cue dan bola putih tu akan melantun bila di shoot ke bola merah..

masa cik abam tunjuk tu, zizie macam excited dan kata, "eh, dah macam belajar fizik!"
cik abam replied, " haaa.. siapa kata main snuker ni buang duit.."
hahaha..
okay, zizie tahu bila kita tengok boys yang pergi snuker ni, macam bad boys kan!
pengaruh television memang camtu dan kita orang melayu ni pulak memang mudah terpengaruh..
so, bila zizie sendiri dah main, persepsi zizie dah berubah..
mungkin sebab perempuan tak aktif dalam sukan yang macam ni kot, tu yang semua nak fikir negatif..
best kot main snuker ni.. rasa macam nak main lagi... hehehe..

nota zizie : selagi benda tu tak bertentang dengan agama kita, kita boleh melakukannya dengan syarat menjaga batas agama ;)

You Might Also Like

18 comments

  1. pergh... kalo aku maen snooker, x pernah lagi tgok pompuan maen...ahahaha... kenapa ea??? kalo ade pon juz teman bf diorg maen je!!!!

    ReplyDelete
  2. Meuz : cik abam ajarkan.. hehe..
    Syakir : aku mmg suka mencuba bila ada orang nak tolong ajarkan.. mungkin bf dorang tak ajak dorang main macam bf aku.. hehe..

    ReplyDelete
  3. sis.. respect you! btol kata sis.. knpe perempuan xleh main snooker kan.. otai gila la sis.. tabik spring! mm suka la.. hehehe..

    ReplyDelete
  4. miss mysterious : tq :) itu pun sebab xramai sangat org.. kalo x, mmg takut nak cuba.. hehehe..

    ReplyDelete
  5. tak salah klo wanita bertudung bermain snooker..biasala tu penting tak kacau org da..nice blog

    ReplyDelete
  6. hahah..best ke?teringin nak main snooker.

    ReplyDelete
  7. hehe, hebat2. Saya pon ta reti main snooker nie

    ReplyDelete
  8. Miz Siti : yup, tak kacau org kan :)
    Dya Bunga: best.. tp malu la bila shoot tak kuat.. hehehe..
    Firdaus : hahaha.. saya pun baru je mencuba :)

    ReplyDelete
  9. Miz Siti : yup, tak kacau org kan :)
    Dya Bunga: best.. tp malu la bila shoot tak kuat.. hehehe..
    Firdaus : hahaha.. saya pun baru je mencuba :)

    ReplyDelete
  10. wah...gaya dh mcm pro ni...bole la try lawan..hehehe :)

    Potrait Manusia Menggunakan Jari

    ReplyDelete
  11. EPIK : eh, saya baru bljr.. gaya je pro.. tp, xpro pon sbnrnya... hahaha..

    ReplyDelete
  12. hanna xpena main snooker and xreti main actually..hoho, tengok macam besh je tu.. hee :D

    ReplyDelete
  13. Hewhewhew! Bestnya orang tu pi main snooker. I dah lama gile tak pi main :P Zaman belajar2 dulu ade la. Kekeke~

    ReplyDelete
  14. Dok mana? Akak teringin nak main...jom temankn n ajar skali huhuu

    ReplyDelete
  15. Sy sll main sorang2 xde patner..kalo ade lg bagos..jom sp suka..boys or girld

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.