Jerangkung!!

14.10.12


opp.. opp.. opp.. oppa gangnam style!!
hahaha..
takut tak baca tajuk entri? hahaha!!
mana jerangkung?? tu dalam gambar kat atas..
booochak!! hahaha!!

okay.. okay.. TAK MAIN-MAIN!!
korang tengok gambar 1 (atas kiri), tu gambar zizie masa semester pertama..
gambar 2 (atas kanan), gambar zizie semasa semester kedua..
gambar 3 (bawah kiri), gambar di akhir semester kedua..
gambar 4 (bawah kanan), gambar sekarang!

nampak tak perbezaannya? ngehngehngeh..
zizie tak amik apa-apa suplement, exercise mahupun diet..
okay, let me story..

korang boleh nampak kan betapa debabnya zizie dulu..
dan sangat terasa bila adik-beradik, kawan-kawan semua tegur.. huhu.. :'(
memang dorang ni tak reti tapis bila nak cakap. ikut sedap je.. 
nasib baik kita sayang dorang.. huhu..

try jugak la nak berdiet tapi, selera makan memang besar la..
asal nampak makanan je makan.. 
boleh sumbat macam-macam dalam ini perut.. haha..
then, cik abam pun tegur tentang zizie..huhu.. taching dia lebih skit :'(
okay.. i know that he wants me to have a healthy lifestyle tapi jangan la wat ayat kasi kita taching.. huhu..
tapi, terima kasih ye cik abam sebab sudi berjogging dengan kita di Taman Botanikal..
it shows you support me.. kan3??

masa sem 1 ketika di ambang study week, zizie jatuh sakit..
demam teruk sampai hilang selera makan..
itu yang zizie turun daripada 56 kg - 53 kg..

kawan-kawan pun tegur zizie sebab nampak kurus sikit daripada dulu..
so, rasa macam excited sangat-sangat..
"eh, cara ni berkesan la!" macam tu la..
tapi, kena marah dengan cik abam, kobeng & lipas!
sampai merajuk-rajuk-rojak kut..
sesungguhnya mereka sangat menyayangi diriku.. ahakz!
dah sampai skip meals, mana tak kena marah kan~~
tapi, cik abam sweet sangat sampai nak share makanan ngan titew... hehehe..

masa cuti semester, memang teruk sangat-sangat..
mengalami banyak masalah yang tidak boleh diceritakan sehingga zizie tak ada selera nak makan..
nak-nak pulak time tu tengah bulan puasa..
makan hanya pada waktu berbuka dan bersahur sahaja..
sekali makan sepinggan saja, itupun, pinggan tak penuh pun..

mak pun sampai bising sebab takut anak kesayangan dia ni kurus kering macam orang tak cukup makan..
aiyoo.. amma~~ tak ada la sampai macam tu.. huhu..
bila masuk semester baru, which is NOW, semua tegur tentang perubahan zizie..
mula-mula tu memang rasa excited sebab orang puji..
tapi, lama-lama, rasa sedih sebab rindukan ke-chubby-an ku yang dulu..
dan sekarang berat zizie ialah 47.2 kg!

bila jumpa ex-roommate, she really jealous with me.. hihi..
dia mintak tips tapi zizie mana ada tips!
so, i told her like this, "kau tampal gambar aku kat bilik kau dan jelez dengan aku tiap-tiap hari.."
memang takkan la.. haha..

satu hari, si reen kata dekat zizie, "zizie macam jerangkung!"
zizie rasa macam nak lari dalam guni time tu jugak.. huhu.
kesampaiannya hati beliau.. huhu.. T_______T
reen cakap, body dah okay.. tapi, pipi tu macam jerangkung!
so, dalam erti kata lain, i just need to maintain my body tapi, macam mana nak naikkan pipi?

zizie just nak naikkan pipi je..
tapi, jangan la bagi suggestion cucuk botox.. isk!! tak baik!!
kobeng cakap, makan roti.. aiyark! takkan tiap-tiap hari nak kena makan roti....
so, anybody can tell me HOW TO TEMBAMKAN PIPI TAPI BADAN TETAP MAINTAIN??!

nota zizie : tengah proses nak hilangkan lemak.. hehe..

You Might Also Like

11 comments

  1. wahhh...lain betul la...sangat2

    post dr saya,
    http://anisa-mylife.blogspot.com/2012/10/seseorang-perlu-cakapkan.html

    ReplyDelete
  2. wah,,,da krus la^^

    ada ka cra nk tembamkn pipi???^^
    bkn ka ia smulajdi???

    ReplyDelete
  3. selalu senyum..insyaalah pipi akn bambam.hehe
    nak kurus time demam la baru turun.ari tu demam 2minggu xjumpa nasi..kurus sekejap.hehe

    ReplyDelete
  4. nape cengkung sgt ke..takpe lah nk buat camne..janji kesihatan ok..jgn difikirkan sgt nti stress lagi lah cengkung..take it easy okey..

    ReplyDelete
  5. hahaha.. yang zizie tahu, jerangkung tu hantu.. rupa dia, tak tahu la mcm mana.. hehe.. cengkung tu xsangat, tapi pipi xnaik macam dulu.. huhu.. tahnx kak zilla.. i like that advice ;)

    ReplyDelete
  6. Salam.

    Jeles aku..ak lagi hujung sem, lagi sihat.. (T__T)

    Urm..kalo tgk dripda gmbr, ak tak nampak pun mcm jerangkung zie. Mayb masa kawan ko tgk tu, muka ko pucat? Tu sbb dia nmpk lain mcm kot.

    So, ko kata turun sbb mostly takda selera makan kan..tu pun slh satu sbbnya.. ekceli, bila nak menurunkan berat ni, kena balance ant mkn dgn senam. Kalau turun disebabkn slh satu, tu yg ada part mcm gelebeh je. Eh, maafkan aku kalau perkataan tu kurg sedap pda pndgn ko,hahaha

    Try praktiskan la senaman muka. ada, ko google je. Satu lgi, time cuci muka n sapu krim, pun ad tekniknya, ko google jugak,hahaha

    ReplyDelete
  7. wah.. ini sudah bagus..jeles mama tau...

    ReplyDelete
  8. pipi fae okaylah berisi sikit tapi badan fae slim sangat huhu fae nakk gemuk D:

    ReplyDelete
  9. kak!! wawa pipi tembam tapi badan xmau naik! thats why they calling me "kepeng" hmmmmmmmmmmmmm

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.