Macam Mana Aku Nak Follow Kalau....

21.10.12

hari ni memang angin malas menyerang satu badan..
dan kerana kemalasan itu, zie sebarkan status untuk follow blog di group-group facebook..

memang ramai yang bagi link dan alhamdulillah berjaya memfollow diorang..
tapi ada sesetengah yang aku TAK DAPAT nak follow..
sebabnya?


follower widget biasa yang zie maksudkan ialah follower widget yang zie pakai kat tepi tu..


nak yang macam ni ya kalau nak zizie follow..
kenapa?
zizie memang tak boleh nak follow kalau korang guna yang versi ala-ala comel gitu..
sebabnya, zizie dah follow lebih daripada 300 orang..
bila dah lebih daripada 300, penggunaan follower button yang comel tu hanyalah menjadi perhiasan semata-mata..
so, jangan malas-malas ye semua..
letak jela walaupun ianya tidaklah secomel mana..

satu lagi hal, ada sesetengah blog disekat oleh wifi kolej zie ni..
nak buat macam mana, zie pun bukan kaya nak pakai broadband, pasang streamyx dan yang sewaktu dengannya..
so, zie tak boleh nak buat apa kalau itu takdirNya.. chewaahh..

bila zizie buka, jadi macam ni..


kenapa? menurut pandangan zizie ianya disebabkan template korang..
zizie pun tak reti nak terangkan macam mana..
tapi, blog yang jenis-jenis comel+tulisan kabur tu la yang kena sekat.. ngeh3..

[UPDATE] menurut bloggers, ianya kerana player SCM yang berada di blog korang!

so, itulah sebab musababnya..
bukan menyombong tak nak follow..
tapi, semuanya masalah yang bukan datang daripada zizie..
lalalalalalaa...

penyelesaiannya mudah sahaja..
1. korang kena pasang gadget follow yang biasa tu..
2. korang kena tunggu zizie online kat tempat lain.. hehe...

HAK FOLLOW, HAK KORANG..
TAK NAK FOLLOW, ITUPUN HAK KORANG ;)

You Might Also Like

20 comments

  1. btl la,,,kdg2 akk pn da mslh sma cm 2,,btng follow 2 kdg2 xb'fungsi,,,dlu akk da btng 2 tp da buang^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. zizie pun sama kak.. hahaha.. berfungsi tu berfungsi.. tp, bila dorg cek, xde pun.. kan nnt dorg kata kita tipu..

      Delete
  2. Btul2..sy letak dua2 sekali,kdg2 diorang ckp dah follow tp muka diorang xde pun dlm snarai follower sy.kalu diorg guna widget follower yg xcomey tu msti muka diorg ada.so sy bleh tau org tu prihatin ke x,mmg sengaja sy letak dua2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. zizie buang yg satu tu.. sebab sedih bila dorg kata follow, tgk2 xde :( tp, yg ada satu ni pun, stay x ada jugak.. yg tu btol2 menipu.. hmmm..

      Delete
  3. kena block sebab widget lagu-2 la tu... hehe...

    ape-ape pun... happy following... hahak...

    "keep smiling"
    ^_^

    -Wan Niahix-

    ReplyDelete
  4. ramai lg yg tak tau sal ni.. kdg2 letih juga nak explain.. tapi nak wat camne, kita dulu pun taktau jugak sal ni ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol2,, zizie pun naik letih explain psl ni.. tu yg wat entry ni.. huhu..

      Delete
  5. Ouh, follow button tu pun ade limit ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. seperti yg diterangkan, yes! ada limit...

      Delete
  6. Wifi sekat sebab blog dorang guna pemain lagu SCM.

    Saya kurang gemar masuk blog yang ada pasang player SCM ni. Browser jadi berat dan paling penting dia MAKAN bandwith line internet sangat banyak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak la.. dah la wifi pun lambat.. blog berat ni la yg wat rasa malas nak bw..

      Delete
  7. mcm 2 pn ada ka..oohh..bru tau.hehehhe

    ReplyDelete
  8. setuju. bg yg pakai blogskin, still bole letak wiget tu lg, so letaklah, mudah nak folow :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah.. tapi, boleh pulak dorang bg alasan malas.. tapi, nak kita follow.. sabar jela.. huh!

      Delete
  9. Hehe..betul..tension kita.dah follow tapi nanti dia kata kita tipu pula, padahal dia tak letak follower widget yang google connect tu. Susahlah nak follow klu letak yg macam tumblr tu. Btw, terima kasih singgah blog saya..done follow zizie juga. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. pesan jela kat dorg utk letak.. kalo dorg xnak, ikut suka dorang.hehehe.

      Delete
  10. zizie xdapat follow blog nana jugak ke?nana bukan xnk guna follow button yg biase tuh,tapi blog nana pon adeq angkat nana yang modified kan..so dia cakap dia sendiri pon xtaw acano nk wt :(

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.