Pagi Aidiladha :'(

26.10.12


Salam Aidiladha :)

mesti korang tengah berseronok beraya kan?
good.. good..

jangan jadi macam zizie..
tiba-tiba hari ni sakit kepala..
layan lagi perasaan homesick! :(
hmmm... STRESS!

pagi raya mesej angah, ngada-ngada kat dia cakap sakit kepala..
"makan la panadol"
no way! don't you know how i hate medicine?
bukan takut makan ubat tapi, doktor sendiri pun tak makan ubat sebab dorang tahu kesan sampingannya macam mana..

"takpela, tidur jela.."
"nanti lagi sakit kepala la"
zzzzzzzz..
pukul 11 lebih azie kejut..
"azie, sakit kepala", dengan mata tertutup..
sakit sangat sampai tak mampu nak buka mata..
zzzzzzzzzzz...
lepas zohor baru zizie bangun..
lega sikit tapi jalan macam orang mabuk sikit..

sepatutnya kitorang anak-anak perantau ni nak pergi beraya kat rumah pak cik kedai jawa depan kolej..
tapi, bangun-bangun, semua tengah masak..
kak lia kat blok sebelah pun masak jugak..
huhu.. terima kasih kawan-kawan kerana sanggup berkorban untuk zizie (perasan!)..
sesungguhnya korang telah melakukan perkara yang mulia di Hari Raya Korban ini.. ngeh3..

malas la nak layan sakit kepala ni..
kalau layan, tak gerak la semua kerja..
i need to cover many chapters..
test & quiz just around the corner..
bila lagi nak score.. nak harapkan final exam?
*sigh* confirm2 soalan susah dik oooiii...

wahai sakit kepala, pergilah dikau bersama angin bayu..
jangan ganggu diriku yang berada di medan pertempuran..
aku nak study la!!!!!!

nota zizie : jangan makan daging banyak sangat.. nanti kena darah tinggi ;)

You Might Also Like

3 comments

  1. uhuk2 ,kesian ..sy penah sakit ms rye ..xda mood terus !hehe apa2 hal mkan ubat ye :)

    ReplyDelete
  2. jadi, apa ek kesan sampingan panadol.?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya nak bgtaw pun, saya xpro.. secara kasarnya, kalau selalu diamalkan, boleh sebabkan kanser & ketagihan...

      Delete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.