Kartun Animasi Kacang

26.11.12

hasil pencarian daripada google..

ada satu benda lain bentuk, lain rupa..
khasiatnya pun berbeza, cuma ia satu nama..
cuba teka!

cu...ba.. teka..
siapa ia...

kacang kacang kacang..
kacang...
----------------------------------------------------------------------------
ingat lagi tak dengan kartun animasi ni yang pernah dimainkan di TV 1?
dah tak ada kan cerita ni?
bila cerita ni start je, mesti ikut nyanyi sekali.. hahaha..

comel sangat karakter-karakter dalam cerita ni..
dengan pelbagai ragamnya..
rindunya nak tengok kartun ni..

selain menghiburkan kanak-kanak, ada juga diselitkan dengan nilai-nilai murni..
dan memandangkan kartun ni bertajuk KACANG dan menggunakan watak KACANG sebagai watak utama, dorang masukkan juga tentang khasiat-khasiat kacang dan sebagainya..

adakah korang masih ingat dengan cerita ini dan bagaimana mahu menyanyikan lagunya? ;)

nota zizie : eh, kacang parang yang sebagai joe tu tak ada pulak dalam gambar :(
                 siapa ingat lirik penuh dia, cer sambung.. hehehe...

You Might Also Like

6 comments

  1. cter peberet ni..slalu tunggu depan tv. :D
    suka kacang hat dalam ketupat tu. heee~

    ReplyDelete
  2. wahhh citer feberet ni hehe :)

    ReplyDelete
  3. tetiba tringat lagu dia..
    kacang..kacang..kacang.. :)

    ReplyDelete
  4. Pasal kartun ni laaa.. aku jadi fobia nak mkn kacang
    hahaha coz dye punya face tu ciut pulak.. huss
    syg pulak kalau mau mkn..

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.