Kau Hipokrit!

1.11.12
" aku tak suka dowh orang yang hipokrit ni.."
"isk! dia tu talam dua muka taw!"


okay, tak ada sesiapa pun suka orang macam tu..
kau suka? kau suka? aku pun tak suka.. hehe..
tapi, kita kena fikir balik..

kalau orang tu jadi diri sendiri, korang suka dia tak?
kita ambil 50-50 la..
maybe suka, maybe tak..

dan perkara ini la yang menyebabkan ramai orang bersikap hipokrit dan tidak menjadi diri sendiri..
korang tak suka orang hipokrit, tapi dalam masa yang sama korang tak boleh terima bila dia jadi diri sendiri..
tapi, apa yang nak dihairankan..
dunia sekarang, orang hipokrit ni bersepah..
mungkin korang yang tengah membaca ni pun hipokrit.. hehe..

credit to : aku-unie.blogspot.com

tapi, aku ada satu pandangan positif terhadap orang yang hipokrit ni..
individu ni at least jaga hati orang..
ala.. ngaku jela korang setuju kan?!! hehe..
tapi, tahap keikhlasan tu, hanya Allah yang tahu :)

benarlah orang kata, manusia ni takkan pernah puas..
beri betis, nak paha..
nak cari yang betul-betul jujur tu susah..
sejuk hati kan bila baca novel yang wataknya tip top tapi mana nak cari watak novel macam tu dalam dunia sekarang..

nota zizie : sometimes i act hypocrite.. muehehe..

You Might Also Like

9 comments

  1. wah marah betul :D yess kadang-2 kena jd hipokrit tp kalau hipokrit buat org sakit hati tu mmg mlmpau >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh.. xde la marah.. hehe.. just ngah berkobar2 tengah curahkan buah fikiran time tgh taip.. maybe tu kot yang nampak marah.. hahaha.. yup.. u right! ;)

      Delete
  2. wana pun xsuka gak... hipo lah sgt jenis mcm tu.. meluat tgok org mcm tu..

    ReplyDelete
  3. Acewah ada keburukan dan kebaikan juga orang hipokrit ni, hehe

    ReplyDelete
  4. saya setuju...owg hipokrit ni budget je lebih..ada jgk sorg dua kt tmpt keje sy...huhu

    ReplyDelete
  5. boleh je jadi hipokrit. tengok keadaan dan masa.

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.