Ada Orang Kata Blogger Lama Kerek!

22.12.12


once again dapat soalan daripada anonymous..
okay, amacam? 
sape sentap sila letakkan tangan di dada mata ke atas dan cakap TDDMKA!

well, bab follow mollow sollow dollow ni, korang tak boleh memaksa..
setiap blogger ada prinsip dia sendiri..
aku pulak jenis yang follow orang bila..





hehehe.. itu la aku..
dah memang gaya,mutu dan keunggulan aku jenis macam tu..
kerek ke??!! o.O

whatever it is, aku akan rasa annoying bila shoutbox aku dipenuhi dengan mesej macam ni..

sila fokus on first mesej tu..
second mesej tu, kalo dapat betul2, mau aku pengsan 10 saat.. auuwww~


rasa macam, apa motif kau?
takut tak de orang follow balik ek?
ala.. jangan bimbang la... kalau dia xnak follow balik, panggil dia KEREK!!! hahaha!!

so, kepada adik yang bertanya, kalau adik rasa nak follow, follow jela..
kalau orang tu tak nak follow, pasrah jela..
lek r dik.. akak dua tahun lebih baru dapat follower 1000 lebih..
adik baru lagi, chillex r..
baru start enjin kan, mana boleh terus gerak..
kena bagi panas dulu.. ye dak? hehehe..

aku lebih suka pengkomen tegar.. baru rasa ada faithful reader ;)

You Might Also Like

35 comments

  1. haha. sama lah kita.. saya pun jenis follow orang macam tu jugak

    ReplyDelete
  2. Betul, bab follow follow ni terserah pada orang tu lah kan. Kalau kita suka, kita follow lah nanti. Tak perlu nak paksa paksa ;)

    ReplyDelete
  3. haha , kite kembar ke ??? sama laa , but ade satu blogger dye taknak follow balik sbb kata nye dye follow org yg dye baca blog org tu je , nmpak mcm awkward sikit tp rasa nye tak rugi pun follow blog yg tak di baca kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ooo.. means follow blog yg dia suka bc jela? ada gak jenis mcm tu.. xpe.. let him/her be.. ramai lagi blogger lain kan.. hehehe..

      Delete
  4. hahaa ksian adik tu . kalo nak orang follow kene usaha la sikit kan . hanan pom benci tahap gaban ngan orang yang beria ria nak suroh kite follow die , die x follow pun kite . huh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa.. btol2.. nak blogging pun jd xsenang..hehehe..

      Delete
  5. sabar ye dik. berblogging just for fun, so chill :)

    ReplyDelete
  6. Kalo sy la, lagi suke maintain traffic dari followers ni :)

    ReplyDelete
  7. betol ! rasa annoying bila kat shoutbox ' da follow , follow balik ye ' . grrr .. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg tu kira ok lg.. yg gatal duk suruh kita follow tp xfollow2 kita tu yg superb annoying.. hehehe..

      Delete
  8. Sweetalker gitu, hahaha xD...bodek kita untuk follow back, ceh

    ReplyDelete
  9. Ee kalau org camtu. Mmg tk follow dah. Sorry to say, its annoying. I'll be a follower if I want to without any coercion. Ka

    ReplyDelete
  10. hihi... deno pun mcm tuuu... hihi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. kalo camtu, test kita semua sama jela ek? hehehe

      Delete
  11. memang annoying sungguh kan bila orang hantar mesej kat shoutbox camtuh . Kekadang malas gak saya nak follow balek :P

    ReplyDelete
  12. follower bkn penting sgt pun.yg penting trafik mantain dan adanya pembaca setia..

    ReplyDelete
  13. my point of view, maybe yes if we look at that message like a someone forcing us to follow them before they follow us, but to me this dude maybe doesn't know how to approach or maybe style of messaging. that is mean this dude wanna to have a kind of 'give and take'.

    by the way ice princes, this entry nice and love it 1000 time.. xoxo

    ReplyDelete
  14. empat tahun dulu start blogging sampai arini masih dgr org yg hangin pasal suruh follow mollow nih... hahaha... biasa la tu. bnyk ragam blogger ni, itu yg buat dunia blog meriah. x gitu tuan blog? ;)

    ReplyDelete
  15. haha. ade jgk yg kat chatbox ckp "done follow you. follow me back". padahal tgk kt follower wdget x de pn dia follow. hampeh -.-

    ReplyDelete
  16. hehe... sblm ni buat blog, x promote blog pn. open kt org2 tertentu je. follow pn blog2 tertentu je.
    baru sekarang ni rasa nk open kt sume org, baca blog ramai org :)

    ReplyDelete
  17. hohho..wah-2 Zizie dah mule melukis :D ehehe..nice entry..best-2

    ReplyDelete
  18. hasilkan entry yang berkualiti, dan buatkan orang tertarik pada blog kita, dan secara automatik orang akan follow, tak perlu paksa :)

    ReplyDelete
  19. samala.. tak kisah untuk follow orang.. haha.. tapi tak suka org mesej follow dia dulu baru dia follow balik.. no worry la, Hana akn follow balik.. hehe.. tu pun kalau ada Followers Widget :P blog yg menarik, ada isi yg menarik, sure akan follow! hehehe :D

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.