Serbuan Muslimat Yang Tidak Pergi Solat Jumaat.

4.1.13

kisah ni berlaku masa aku buat foundation kat UiTM Puncak Alam..
setiap kali hari jumaat, aku akan membuat serbuan..
al maklumlah.. kadang-kadang budak lelaki ni malas nak ke masjid tunaikan fardhu kifayah, Solat Jumaat..
tak pasal-pasal aku dengan kawan aku kena wat kerja sambilan..
takpe.. berdakwah kan :)

blok asrama budak lelaki diserahkan kepada kumpulan kawan-kawan yang lain..
lagipun, aku tak berminat ngan boxer2 dorang..
aku dengan kawan aku ni, ditugaskan ke area lecturer hall..
port yang selalu kitorang serbu ialah TANDAS or in international language, TOILET!!
okay, toilet kat lecturer hall banyak kot!!
korang boleh bayangkan betapa besarnya jasa kitorang sebab tak nak kaum adam ni lalai dalam melaksanakan tanggungjawab sebagai seorang muslim?
dorang kan bakal pemimpin sebuah institusi kekeluargaan..


ssshhhh!!! suspek berada di dalam..

HAHAHAHA *evil laugh!!*
cerita di atas hanyalah rekaan semata-mata..
kepada kaum adam di luar sana, laksanakanlah tugas korang dengan Dia..
macam mana nak memimpin kitorang kalau korang pun tenggelam timbul je ni?? hihi..

nota zizie : gambar di atas diambil selepas final exam.. kitorang budak nakal yang low profile ;)

You Might Also Like

20 comments

  1. eh3x ingat betul tadi hewhew~ #gempakkss je...

    ReplyDelete
  2. mati2 ingatkan betul tadi. dah suspen dah baca ;)

    ReplyDelete
  3. Cis!! MATIMATI KENATIPU - yang asik kene tipu.... huuuu~~

    ReplyDelete
  4. hahah..bagus juga kalau buat misi macam ni...

    ReplyDelete
  5. agaga..igtkan Zizie buat bebetul..kejut gak cmne masuk blok siswa xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu toilet kat lecturer hall la.. xberani masuk blok siswa.. xkuar kang!! hehehe..

      Delete
  6. elehh, padahal mmg eksited nk skodeng llaki dlm tandas...pervy :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada >_< xde org dh masa tu.. tu yg berani.. :P

      Delete
    2. ala itu apa yg mulut ko cakap. tp nawaitu ko tu..haaa tuhan jer yg tau.kekeke :P

      Delete
  7. ingatkan cerita bebetul . seronok jugak main cenggitu . kot-kot ade yg terkantoi tak p semayang ke . heheh

    ReplyDelete
  8. haha... tak leh bla dengan ayat tu.. boxer pun termasuk gak.. haha.. btw.. GOOD entry!

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.