Bong!

10.3.13

Bang! Bing! Bung! Beng! Bong!

jangan pening-pening dengan apa yang aku melalut..
jom baca sinopsisnya dulu..

Menampilkan watak Bong, seorang budak kampung yang dipertanggungjawab menjaga keluarga abangnya yang telah lama menerima didikan dan budaya kota yang jauh berbeza dengan naluri Bong yang digelar budak kampung. Segala tindakan dan buah fikiran Bong sentiasa disanggah oleh anak-anak saudaranya. Setelah berlaku beberapa peristiwa, mereka mula sedar kehadiran Bong bukan saja sebagai penjaga tetapi Bonglah yang berjaya membentuk sahsiah diri mereka hingga menimbulkan kejutan ibu bapa mereka.

seriously korang tak faham-faham jugak?!
*sigh*
kalau yang ni, ingat lagi tak?


kalau tak faham jugak, silalah hantukkan kepala ke dinding..

dulu aku suka betul la dengan drama ni..
ceritanya setiap episod lawak, lucu dan berilmiah..
there's sense of humors and lessons..

pada pendapat aku, drama ni la mengangkat nama Ikhwan Hot FM,  adik Maisaraa dan Fimi..
okay la.. kang mengamuk jugak peminat dia ni sebab aku tak mention..
turut mengangkat nama Zoey..
yang lain-lain boleh diabaikan.. hakhakhak!!

oh! don't forget the soundtrack!! (boleh kira soundtrack ke?)

cik cik kecik keboom
boom boom bunyi lagu
cik cik kecik keboom
boom boom sungguh merdu
cik cik kecik keboom
boom boom oh laguku
penawar duka tentu gembira
i miss this story so much!
bila la TV9 nak ulang tayang cerita ni kan..
haa! toksah suruh aku download.. aku kaki kang!
aku seorang manusia yang malas nak download cerita.. cerita sahaja! hihihi..

nota zizie : masih mencari mood & ruang untuk komen entri korang....

You Might Also Like

7 comments

  1. suka jugak tengok cerita bong! tu :)

    ReplyDelete
  2. Waa! Dulu minat giloss tengok citer ni! :D

    ReplyDelete
  3. akak minat sgt ikhwan. dgq dia gelak setiap ptg terhiboq rasa hati :)

    ReplyDelete
  4. bella suka jugak cerita ni kak . dulu , tiap2 minggu salu je terpacak depan tivi . pastu ikut nyanyi sekali lagunya tu . hihi

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.