Cerita Seram

24.3.13

orang melayu dengan benda tahyul -- memang tak boleh dipisahkan..
eh, yeke?
bagi aku, tak kira kau tu bangsa apa, agama apa, hantu-hantu semua ni memang tak boleh dipisahkan..
kalau tak, takkan la jepun, korea, thailand, omputih pun ada cerita hantu.. ken..

semalam, aku baru habis baca buku #CeritaSeram.. amboi, kemain tajuk buku ada hashtag kan..
#CeritaSeram sebenarnya menjadi trending di Twitter setiap malam jumaat tepat pukul 12..
jeng jeng jeng.. jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri!


ini dia bukunya..
penulisnya, Jarr Nadjmuddean suka tweet kisah-kisah hantu di laman twitter..
dan untuk pengetahuan korang, penulis ni sendiri boleh tengok makhluk halus sebab itu anugerah yang Allah berikan kepadanya sejak kecil lagi..
dan akhirnya, DUBOOK CERITERA melamar penulis ni untuk membukukan kisah-kisah seram dia..

wa cakap sama lu, wa takleh tidur malam baca buku ni..
biasalah, bila kita membaca, kita akan berimaginasi..
lagi dahsyat, aku memang boleh imagine tempat-tempat yang dinyatakan dalam buku ni sebab abang Jarr ni orang terengganu dan kampung dia tu, tak jauh mana dengan kampung aku..
so, aku boleh bayangkan 100% tempat yang dia nyatakan sebab aku pernah pergi ke tempat-tempat tu..
hampeh! keras rupanya tempat-tempat tu *tolong jangan buat lawak sebab jalan tar*


ini pulak buku yang kedua..
semalam aku pegi ke blognya, baru tahu ada buku ke-2 ni..
rasa macam nak cari je..
pergghh! nak tambah hari tak tidur malam ke zizie oiii?

[UPDATE] minta maaf! buku di atas adalah buku yang sama tetapi dalam versi alternatif!
sumber : abang JARR.

aku rasa seram macam rasa ada setan kat tepi, bila dia cerita pengalaman dia je..
masuk bab cerpen, aku rasa tak thrill..
kenapa?
bila dah pengalaman sendiri, mestilah kisah benar, kalau kisah benar, "benda" tu memang la ada, kalau dah ada.. lu fikirlah sendiri!

so, kalau korang nak alami apa yang aku alami *alami la sanget*, get the book la!
oh! bagi yang nak follow abang Jarr ni, ini twitternya.. https://twitter.com/Jarr9881

BUKU POWER #CERITASERAM NI KORANG KENA BELI. TAKDE ALASAN.- @MUJAHIDMOKHTAR
TENGAH BACA BUKU KAU. SEMALAM DUDUK HOTEL BATAM SENSORANG. STOP BACA. TAKUTTT!- @TOKRIMAU
BUKU NI AKU BARU BACA SIKIT TP DIA PUNYA SERAM SAMPAI RASA SETAN ADA KT SEBELAH. - @ABGADNAN
SERAM JUGAK NAK TIDO BILA BACA #CERITASERAM MALAM2. - HIDAYAH ARIFF (FB)
AKU BACA BISMILLAH TERBAKAR BUKU TU JARR- @SYAHIRWAHID

You Might Also Like

35 comments

  1. wah,macam best je buku tu..hehe ><

    ReplyDelete
  2. wuah menarik...nak cari pasni...tp seram sangat kew wak..kang tak dpt baca lak sal terlampau takot hihihi~dasat jgk penulisnyew tu yew~

    ReplyDelete
    Replies
    1. zie rs seram sbb dapat imaginasi sepenuhnya tempat2 tu.. hantu tu, xdpt nak imaginasi sgt sebab xpernah jumpa.. hehehe..

      Delete
  3. klu tengok cite seram..mesti ttup muka ngan bantal bila kat part yg seram 2..haha :P

    ReplyDelete
  4. wah.nak follow jugaklah twitter penulis tu.hihi..
    Nak juga mengalami apa yg dialami.erkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. jangan biarkan hidup anda diselubungi misteri :P

      Delete
  5. tak pelah nanti akk nak pegi toilet pun takut..kesian suami kena teman..adus**tutup mata takut..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala kak.. en. suami temankan, sweet apa.. hehehe..

      Delete
  6. ermm tak apalah zie..akak takut la..kihkihkih..nanti nak pergi toilet pun minta teman en suami..kihkihkih..

    ReplyDelete
  7. kisah seram?hmm minta maaf je la kak, gua lyn buku agama jew,buku2 seram ni gua x minat ah.tahyul bla bla bla.. (jwpn selamat hahahahahahaha) (^__^)v

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceh.. blah lu.. dan2 wat kerek.. hahaha...

      Delete
  8. takut nak baca tapi kisah seram nie yg kite selalu baca.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. seram2 tapi nak tgk or bc jugak :P

      Delete
  9. Huhuhu...mcm best jerk. nnt nak gi beli buku ni. :)

    ReplyDelete
  10. dlm buku ujang pon ada cerita seram mcm ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi tu cerpen semata2.. ni ada kisah benar penulisnya sendiri..

      Delete
  11. glurp....tertelan air liur baca tajuk cerita seram..
    nak buka takut keluar hantu lak... ececece.. peminat citer seram upernya
    siap promote lagi citer.. nie kalau beli berapa leh kasi diskaun?

    ReplyDelete
  12. perghh nampak mcm best !! bella suka cerita seram ni . akak beli katne buku ni ??

    ReplyDelete
    Replies
    1. kawan akak beli kat mph.. akak pinjam je.. hehehe..

      Delete
  13. Rasa macam tertarik nak beli jugak.. waaaa.. nak jugak merasa seramnya. :P nak try cari lah kalau jumpa. sudahnya semua pakat2 tak tidur malam :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. xleh guna nama froggie la pas ni.. guna nama owlie.. hehehe..

      Delete
  14. akak suka cerita2 seram ni TAPI mesti kena ada kawan tengok sekali, dengar sekali, baca sekali. Sorang-sorang memang takk :p

    ReplyDelete
  15. Lari!!!!!!

    hahahahaa....

    "keep smiling"
    ^_^

    ReplyDelete
  16. mesti bez,, :D kalau akaka ada buku ni,, boleh pinjm?

    ReplyDelete
  17. kalau movie, leh tengok lagi.. nak baca? tak sanggup.. huhu..

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.