Cer Jawab Soalan Ni.

21.4.13

banyak pertanyaan sangat sampai nak kena buat entri. hahaha.

ini random question la..
malas nak kelaskan ikut kategori..
tapi, tolong jawab ikut nombor..
kan, korang jawab pakat terabur je, kesudahannya, tak terjawab la soalan aku.. huhu..



1. aku perasan ada comment menggunakan google plus. erk, aku terbaca kalau guna google plus punya, komen-komen yang lain akan hilang. betul ke? kalau orang tu tak ada google plus, boleh ke dia komen?

2. kepada blogger yang buat tutorial, tak boleh ke korang buang atau nasihatkan blogger newbie tentang button follow yang float dengan scm player? dorang ni takkan guna kalau tak ada tutorial yang cenggitu. sungguh menyusahkan. :(

3. perlu ke sesama blogger nak "balas dendam" ? maksud aku, kalo dia tak komen kita punya, kita tak payah komen dorang punya. erk. tak berkenan la dengan jenis macam ni. macam adik-beradik dengan pemaksa pula. dulu, harmoni je kroni blogger ni. takde sape nak paksa-paksa. semua enjoy je.

4. kalau kita tukar link blog, orang yang dah follow kita, dapat tak update entry kita? especially yang kat dashboard tu.

5. tempalte apa yang paling mesra blogger. blogskin, memang aku tak nak guna la. nanti nyusahkan diri nak godek coding follower. aku bertanyakan, yang template blogspot dah sediakan. macam blog ice princess ni, aku guna simple template.

nota zizie : jawab betul-betul. kalau tak, jawapan akan direject. ekeke :D

You Might Also Like

8 comments

  1. Salam cikgu zizie.. dtng nak jawab exam.
    1. Xguna google plus jwbnya xleh komen, malainkan dye letak button tmbahan cth fb or twter.
    2. yg tu serahkan pada pakar tuk nasihat. Spe la yg mula buat tuto cam tu..muahha
    3.Kalau blogger cam tu, susah nak kata paling benci lau kat sbox ade blgger taip cam nie "jom komen kita punya nanti sy komen awk punya" mcm laa aq lapar ngan komen. rasa nak lepang je adoi..marah nie.
    4. tukar link blog nie bagus, kalau yg kat dlm dasbord tu org buat tak taw..coz banyak sgt entri..
    5.Yeah! sama laa guna simple.. ahaks bodek cikgu sket.mana tahu dapat Markah AAAAAAAAAAAA+

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. bagus la kalo dapat student mcm ni.. hahaha..
      no 3 tu, sama r kita.. kadang-kadang, kita pun tak tahu nak komen apa kat entri dia.. huhu..

      Delete
  2. soalan

    1.. tak tahu la dear
    2.. memg tak suka button float tu.. xbest.. xmenjawab soalan lgsung..hahah
    3.. ishh xptut2.. xperlu la mcm tu
    4.. dapat tp skrg dashboar memg ada megong cikit jap ada jap xda
    5.. sy pun pkai simple

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx kak dysha sebab sudi jawab..
      so, kira simple template ni okay la ek.. hehe..

      Delete
  3. akak buta IT, so xleh nak jwb...hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. isk akak ni.. kalo buta IT, camne boleh ada blog tu.. hehehe...

      Delete
  4. 1) kalau pasal Google+, taktau nak jawab apa :/ sbb tak guna Google+

    2) kalau pasal button float tu, Hana ada masukkan sekali ngan kepentingan Follower Widget kat salah satu entri untuk Tip

    3) mungkin diorang rasa tak dihargai kot.. Hana pun ada gak rasa cam annoying jer.. haha.. bukan nak suruh komen semua entri baru, cukupla kalau kadang2.. atau tinggal shout kat shoutbox sebagai tanda dia pernah lawat blog kita juga :)

    4) sepatutnya dapat aje update.. pernah tengok blog yg dah tukar link.. apa2 pun cuba refer kat blogger otai :)

    5) Hana rasa Simple Template atau Picture Window.. Hana guna Picture Window.. hehe.. mana2 yg memudahkan.. :)

    blog ni dah okey ^^ Hana suka tengok.. simple dan kemas :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx :) cuma ada sedikit kesilapan dlm blog ni.. nasib xde orang sedar.. hehehe...

      Delete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.