CONTEST, SEGMEN, GIVEAWAY dan yang sewaktu dengannya.

20.4.13

dah berapa lama ek aku bersara dari join contest, segmen, giveaway dan yang sewaktu dengannya?
seingat aku, tahun lepas tapi tak ingat bulan berapa.. hee :D

ramai je yang jemput aku join contest bagai semua ni..
tag aku kat sana sini..
tak cukup kat shoutbox, komen pun nak jugak.. alamatnya, aku terus delete jela komen-komen tu..
tak suka entri aku dicemari oleh komen-komen yang tak ada kaitan langsung.
bukan kerek.. lu fikirlah sendiri.. wekkk!! :P

siapa kata aku tak teringin nak join contest bagai.. teringin kot..
tapi, aku tak jumpa contest yang sesuai..
aiseh.. kemain demand lak aku ni kan..
jom kita usha..

1. kemain banyak nak kena klik!
aku faham, bila dah banyak sponsor, bermakna banyak la yang kena like, kena follow dan kena tekan sana sini..
omaigash! aku paling benci yang cenggini punya type..
letih satu hal.. dengan line internet yang agak buat aku semput tak cukup nafas, rasa-rasanya, tak terlarat nak tekan bagai..

2. segmen yang sangat cliche.
minta maaflah kalau menyentuh sensitiviti mahupun tangkai jantung bagi yang terasa.. ahaks!
segmen yang cliche ni, macam segmen untuk bloglist, blog review, and blaa blaa..
sebab bila dah ada sorang buat, yang lain pun nak buat..
kalau dalam lima orang, mungkin boleh tahan..
tapi, kalau semua pakat nak buat dan ada sesetengahnya, nak kutip follower semata-mata, rasa macam tak besh lew..

3. tempek banner.
bagus lah kan kalau dah syarat dia gila mudah, letak je banner.. good!
tapi, dari segi sebagai entri, bagi aku macam tak syok..
nanti yang komennya, "GOOD LUCK SEGMENT!" "SELAMAT BERSEGMEN"
cliche gila nak mampos.. kuang kuang kuang..
cer selitkan sedikit unsur-unsur penceritaan.. best la sikit dan mencabar minda.. hehe..
rasa la segmen tu, ada isi sikit.. *sikit pun jadilah*



itu opinion aku la.. jangan la marah pulak even akan ada yang kata entri ni panas..
okay la kan.. ice princess ada entri panas.. sejuk vs panas. cool vs hot..
kihkihkih..
kadang-kadang aku mencari originaliti dan apa yang excite nya kalo join contest tu..

aku pernah anjurkan satu segmen, tapi segmen tu berlangsung satu hari je..
syarat aku, letak banner je..
sebab aku pernah buat, aku berani la nak kata..
kalau setakat segmen sekejap-sekejap, letak banner je, baik tak payah suruh buat entri..
suruh dorang tinggal komen dengan link blog, sudahlah.. kan?

come on bloggers!
adakan satu benda yang ringkas tapi padat.. hehehe..
*apesal ko tak wat je zie?* *tak cukup masa dan wang!*

nota zizie : takkan nak buat satu lagi blog untuk segmen.. mcm tak ada keje je..

You Might Also Like

23 comments

  1. Replies
    1. a'ah...rasa yg sama tp malas nk ckp..
      coz za still join segmen utk support blogger2 len..huhu~
      syhhh...

      Delete
    2. sehati sejiwa la kita.. eh eh.. hihi..

      Delete
    3. sekepala iye..sehati sejiwa...idak! bhahaha..

      Delete
  2. sy pown tak suka sngat join segmen. tp ada la jgak stakat satu , dua segmen. yg paling tak suka yang no 1 tu.. huhu, sngat leceeyy..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. btw, awak ada scm player kat blog ek? kena block r..

      Delete
  3. kita paling tak suka join GA,segmen tu pernah la..sbb akak tu suruh letak link dlm komen dia aja..so letak aja la..simple..pastu dia cabut mana2..heehe..yg lain2 macam suruh tag kawan blogger lain ke letak banner segala like2 mmg tak akan join..leceh..bosan..

    xada rezeki menang mana2 segmen/ga pun xapa sbb mana la tahu kta fllow sapa2 dapat hadiah jd follower dia yg ke 1000 ke 900 ke kan.. tuah ayam nmpk di kaki tuah manusia tak ada siapa tahu..hehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan kan? hihihi..
      tak kisah la menang ke x.. rezeki tu Allah yang bagi :)

      Delete
  4. tak tahu nak gelak ke nak suka.... hoho..
    terus terang no.1 ngan 2 tu leceh sgt ..ahaks..
    patutla diri ini masih belum nak terbuka join mana2 segment..
    mungkin tuan blog ni buat..mungkin join kot..hoho..
    Banyak pula aq ketawa kat sini.. ketawa coz baca entri sini giler2 ayat dye...
    power betul baca sekalu terus masuk ..adoi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. oit oit.. jgn byk gelak sgt.. nanti menangis.. hahaha..
      power x power, itulah luahan hati.. chewaahh..
      leceh kan.. itu pasal la zizie stop join semua tu..
      hati ni tak terbuka lagi nak wat segmen..
      yang hrtu pun, buat sebab boring sgt xtahu nak buat apa.. hehehe..
      tengoklah am.. benda ni, kalau tgh bz, toksah buat.. takut janji dicapati.. hihi..

      Delete
  5. klo line tenet semput..mmg sgt2 sokong kenyataan di atas
    leceh nk tunggu loading kann
    tp klo adiah ohsem..memang setia menanti...kikiki

    bg sy klik byk sponsor no hal
    bende yg membuatkn sy mual bila..kita dh join...mmg syarat dh cakap begitu..nnti di random kan

    tetibe bila kita dh sent penyertaan...dia update lg kata..nak soh LIKE la penyertaan kita
    undian terbanyak..itu ini..huh..rasa nyampah la jugak
    klo dh dinyatakan awal xpe..ni tetibe.xde angin...xde ribut
    hmmmm...sori berlori2 la..bende nk promote2 nk mintak org like itu ini...malas

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tu sangat menyusahkan.. haih.. hilang la rasa excited nak join kan...

      Delete
  6. sebenarnya join contest ni bagus.anjurkan contest pun bagus.dulu blogger2 yg terkenal skrg ni pun kbnykkn terkenal sebab diorg adakan contest.kalau nak dibandingkan dulu, dulu lagi best sebab dulu syarat x susah mcm sekarang.sebab dulu tak pakai sponser.lagi satu, dulu takde blogger yg letak syarat contest kena klik iklan diorg.mcm memaksa je kan. Kalau ima, ada masa ima join gak contest bagi support blogger yg lain.tapi ima join contest by blog khas contest.

    ReplyDelete
  7. Betul3. Setuju sangat. Sy pun dah retired dengan segmen2 ni. Buat penat ! Tak pernah menang. Kalau kite blogger pemes, maybe boleh menang . Kah3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. aah kan.. menjadi tanda tanya.. tapi, itu dah rezeki dorang.. huhu..

      Delete
  8. Hahaha...bila terbaca entry terasa macam berslah jerk buat GA kat blog wan. BTW, betul jugak apa yg dikatakan itu. Cuma bergantung kpd apa tujuan GA/Contest dan juga bagaimana syarat2 yg dikenakan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Takder la ketat sgt bg wan...skrg dah ada yg sahut cabaran tuh dah...Alhamdulillah...1st GA la katakan. :)

      Delete
  9. sy rg ikut segmen sbb alasan2 diatas..hehe

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.