Kasih Mak Penenang Jiwa

19.4.13

terima kasih mak sebab tak marah orang balik secara mengejut..
terima kasih mak sebab bagi orang peluk mak sambil menangis..
terima kasih mak sebab tak bertanya kenapa orang macam tu secara tiba-tiba..
terima kasih mak sebab masakkan orang makanan feveret orang..
terima kasih mak sebab teman orang study sambil bersembang dengan orang..

orang tahu mak nak marah sebab orang balik mengejut macam tu..
tapi, mak tak jadi nak marah kan sebab tiba-tiba orang sampai, terus peluk mak dan nangis sampai orang tertidur..
bangun-bangun je, mak suruh breakfast tanpa bertanya apa-apa..
terima kasih mak sebab faham orang..
orang minta maaf kalau tindak-tanduk orang buat mak risau..
tapi, itu lagi baik daripada orang buat benda-benda bodoh..

orang tahu, masa mak teman orang study, mak nak tanya kenapa...
tapi, orang tahu sangat, mak takkan tanya kecuali kalau orang yang luahkan..
orang malu nak luah kat mak..
cukuplah mak layan orang elok-elok, itu pun dah memadai tenangkan jiwa orang..
terima kasih mak sebab teman orang study sampai pukul satu pagi..
first time orang dapat merasa mak teman orang study sebab selama ni, orang duduk jauh dari mak.. huhu..

kasih ibu membawa ke syurga,
kasih mak penenang jiwa ini.

You Might Also Like

12 comments

  1. Tak ader benda paling sronok slain bsama mak kita...adoooii..tingat mak jugak ni. :)

    ReplyDelete
  2. sedeynya....tetiba thengat mak & mak mertua plak...tipon depa jap..

    ReplyDelete
  3. yep...kasih mak peneng jiwa..setuju sgt2..buat baik kat mak insya-allah dimurahkan rezeki...dosa2 lain allah boleh tangguhkan di akhirt nnti,tapi,dosa kat ibu bapa awal2 kat dunia nih allah tunjukkn..moga kita tergolong dalam kalangn ank2 yg soleh dan solehah :D

    ReplyDelete
  4. Sedih pulak membacanya.. uhuhuhu

    ReplyDelete
  5. Hargai la ibu selagi dia masih ada. Beruntung masih ada mak yg nak temankan kita. =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. tak dapat bayangkan kalau mak xde :(

      Delete
  6. Sementara kita masih berpeluang, teruskan berbakti pada mereka tanpa jemu..

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.