11x3 Things About Me! - Hana, Haizam, Mai

12.5.13
terima kasih la kepada tiga orang adik-adik comel aku yang menyeksa aku dengan soalan-soalan mereka..
tahu la aku akak yang baik lagi comel, tapi tak perlulah tunjukkan dengan cara macam ni.. huhuhu..
ini DIA, DIA dan DIA yang gatal plus merenyam tag aku tu!
betul jugak cakap Nana Liena.. kalau aku lambat balas, maka berduyun-duyun la yang akan tag aku.. huwarghh..
dik.. kenapa mulutmu begitu masin..

okay, mari menjawab soalan!

Wartawan : Norhaizam Mustaffa

1. Awak suka blog saya tak ?
geng biru, of course I suka gila you.. ahaks!

2. Apa yang special dalam hidup awak ?
as long as anything happen give me happiness, itu la yang special..

3. Sesuatu yang awak nak sangat tapi belum dapat. Apa ?
  akak nak patung STITCH!!

4. Awak rasa kenapa saya tag awak ? :)
kenapa tag akak? hahaha...

5. Berapa jam sehari awak hadap blog ?
entah la.. kalau online, confirm hadap.. tak pun, bukak je tab blog..

6. Apa perkara yang paling banyak awak share di blog ?
personal life and my own opinion..

7. Dah berapa lama bergelar blogger ?
3 tahun lebih.. lama dak?

8. Haiwan apa yang awak suka ? Kenapa ?
  Selagi haiwan tu berlabel gila comel! itu la yang akak suka.. ahaks!

9. Kalau nak memilih jodoh. Duit atau rupa yang awak pilih ? *soalan maut :p
duit, mesti ada! takkan bagi makan pasir kan..
 rupa, kalau tak ada rupa, hantu la tu! hahaha..

10. Kerja sekolah atau tido. Yang mana diutamakan ?
Tidur! kalau ngantuk, macam mana nak buat homework...

11. Biru atau hijau pilihan hati awak. Kenapa ?
BIRU! biru buat akak rasa tenang..

Wartawan : Hana Zuria

1. Apa yang awak suka pasal blog saya? Entri? Loading cepat? Kemas? Dll?
TULISAN YANG BESAR DAN TERANG BENDERANG! :D

2. Gambaran untuk blog awak. Informasi? Personal? 
personal.. very personal.. eh eh..

3. Apa yang awak suka pasal blogging?
well, akak tak pandai sangat nak express my feeling through words.. so, that's why I love blogging! write write write..

4. Barang apa yang selalu awak simpan dalam bag?
  phone and purse je.. itu wajib!

5. Membaca atau menonton? Yang mana satu dan kenapa?
  membaca! tv banyak iklan r.. tapi, kalo tengok kot laptop, boleh tahan jugak.. hehe..

6. Siapa idola awak dalam dunia blogging ni? Kenapa?
Fatin Liana.. bahasa dia sempoi dan rawks!

7. Dalam ramai-ramai selebriti, pakar motivasi, orang terkenal di dunia ni, siapa yang paling awak nak jumpa? Of course, yang masih hidup dan kenapa?
ummm... nak jumpa LEE JONG HYUN CN BLUE.. nak tanya dia, macam mana la dia boleh buat akak fall in love dengan suara dia.. haih..

8. Travel di Eropah atau negara padang pasir. Kenapa?
Eropah! sebab.. mr. wonderwall ajak pi sana.. hahaha..

9. Pekerjaan yang paling awak impi-impikan?
menjadi ibu! ibu pun kira pekerjaan kan?

10. Andai diberi peluang, awak lagi suka jadi anak sulung atau bongsu dan kenapa?
bongsu! sebab boleh mintak macam-macam dengan kakak.. hahaha...

11. Harapan awak terhadap blog awak?
harapan akak ialah semoga blog ni terus hidup.. tak kisah pun kalau tak femes.. dan klik lagi iklan yang ada kat blog ni supaya I cepat kaya you.. hahaha..

Wartawan : Maisarah Rahim


Pendapat pasal blog Mai ni :D
ringan, kemas, dan selalu berubah bila zizie dah lama tak datang.. haha..

Kalau diberi peluang untuk berjuang untuk Islam, nak tak?
i'm not a good muslim but i want to stand for my religion..

Andai kata hari esok ialah hari terakhir korang, orang first yang korang nak spend time bersama
Mak sebab tanpa dia, tiada zizie.

Jalan sebelah kiri ade duit sejuta and jalan sebelah kanan ade idola korang, pilih yg mane? Tak aci pilih dedua :p
flying kiss kat sebelah kanan, gi amik duit sejuta kat sebelah kiri.. hihi..

Perangai paling korang benci pade seseorang
suka merungut atas hal-hal yang kecil.

3 kebaikan diri korang
1-sempoi
2-tak tahu malu
3-suka dengar masalah orang (dengar je!)

3 words pasal korang
young, lazy, cute - HAHAHAHA!!

Kalau boleh undur balik mase [kalau okay jangan emo] , mase bile korang nak kembali
September 2012 - supaya zizie sempat senangkan hati arwah Lan untuk buat kali terakhir.. [ kan dah emo :'( ]

Kalau korang akan dijodohkan dengan orang yg paling dibenci. Nak buat ape
erkkk.. mungkin zizie akan cuba berdamai dengan dia... mungkin la.. hahaha..

Perkara yang paling korang takuti
kehilangan orang yang tersayang... takut.. sangat-sangat..

Adakah korang seorang yg setia [chewah :p]
YUP! ni nak buat beberapa patah kata untuk mr. wonderwall..
walaupun awak tak hensem, awak selalu kata awak jahat, awak selalu buat saya miserable, saya tetap sayang awak la.. so, can you stop asking me, " sayang saya tak? benci saya ke? ".. kalau tak, saya takkan bertahan selama setahun lebih ni..
penat ah jawab 33 soalan!

perghhh!! sakit jiwa jugak jawab soalan budak-budak ni.. hahaha..
terima kasih ye sayang-sayang semua sebab sudi mengajak I main game ni.. hihi..
erkk.. aku tak nak teruskan game ni.. sebab, aku tak ada idea langsung nak tanya apa.. hahaha...
tapi, kalau ada yang galak jugak nak aku tanya , habaq mai sini, aku bagi soalan maut punya! hahaha...

nota zizie : banyak sungguh kata nama diri di entri ini.. hahaha...

You Might Also Like

11 comments

  1. keh3..gelak sesorang bace jawapan zizie xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak senonoh punya budak.. gelak tak ajak! hahaha..

      Delete
  2. Perh...semua sapu bersih...
    caya laa cik zizie.. kaw2 jwpan dye kasi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. orang dah tag am.. jawab jela.. kan nanti, nangis pulak.. hahaha...

      Delete
  3. haha.. nama ku juga dimentionnya..terbaik

    ReplyDelete
  4. http://izza-sakura.blogspot.com/2013/05/segmen-bloglist-by-wanmuna.html jmput join cmelnye kucing tu

    ReplyDelete
  5. lawak la jawapan2 akak x) hahahaha! selamba! hehe :D thanks sudi jawab.. Hana doakan akak ngan Mr. Wonderwall juga tau :) aamin

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama-sama dan terima kasih sebab doakan akak :)

      Delete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.