Day 2 : 10 Things - Like & Dislike

20.5.13
10 Things I Like
  1. tidur! - bila tidur, tak payah fikir masalah.. hehe..
  2. biru - actually, aku ni tak ada la memilih sangat pasal colour.. nampak cantik je, aku okay.. but somehow, blue suit me so much!
  3. gadget - tak mampu nak miliki, hanya mampu melihat saja..
  4. blogging!! -  tak perlu nak ulas sangat la..
  5. novel, komik, manga.. sekarang try nak baca english.. tapi, pehal aku cepat mengantuk ek?
  6. jigsaw puzzle.. benda tu boleh buat aku ralit.. tak ada siapa nak hadiahkan 1000 pieces punya ke?
  7. numbers! - aku lebih suka math daripada karangan.. hehe..
  8. baby - aku suka bau baby, aku suka pegang baby.. pernah ada pengalaman jadi babysitter :)
  9. crying - cry is the best medicine when you in bad mood.
  10. white chocolate - aku prefer white choc.. sedap~
10 Things I Dislike
  1. study - biasalah orang malas macam aku.
  2. make a promise - janji mudah dibuat, tapi bukan semua ditepati.
  3. pembuli! - aku tak suka bila kawan-kawan aku ditindas..
  4. habuk - kulit aku sensitif dengan habuk sejak semester lepas..
  5. cigerette smokes! - kalau aku nak cakap aku tak suka smokers, kawan-kawan aku pun ada yang smoker, mr. wonderwall pun, dulu smoker, Alhamdulillah dah berhenti :)
  6. sharing! - sometimes, ada benda yang kita boleh share dengan orang, ada yang tak boleh.. bagi benda yang precious bagi aku, aku berat hati sangat nak share.. hehe..
  7. eating alone - macam FOREVER ALONE rasanya!
  8. purse - dulu aku pakai wallet, sebab kecik, boleh sumbat dalam jeans. sekarang, pakai purse dah kena pegang kalau gi mana-mana..
  9. when people starts forgetting me - hey, siapa suka dilupakan.. hehe..
  10. orang yang bercakap tentang kesempurnaan - wake up! nothing is perfect in this world..

nota zizie : sorry, lately ni sangat busy. ini pun, tengah menaip dalam mata separuh tertutup atau separuh terbuka atau kedua-duanya sekali. nak blogwalking pun tak sempat. cuma follow balik je orang yang follow aku.. drop je link kat c.box.. nanti aku follow balik bila ada masa free :)

You Might Also Like

11 comments

  1. hui hui..bestnya benda nie..hehe..

    ReplyDelete
  2. haha... Hana suka dark choc and tak suka nombor, terbalik ngan Kak Zizie :P and yes, tak suka makan sorang2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dark choc rasa pahit la.. huhu..
      of coz la, novelis mesti la suka karang2 ni.. hee :D
      kan.. tak suka kan :(

      Delete
  3. sabar yew zizie besa r tu...utamakan yg pnting dlu...kang jd stress lak hihhi...

    ReplyDelete
  4. yg ekau suko no. 8 tuh buek den tertarik..bilo laie nak ado baby sendiri?..hahahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. lambat lagi la kak... tunggu cik abam propose je ni.. kite ready dah... haha..

      Delete
  5. Kita pun tak suka makan sorang2. Kalau kat rumah tak pe lah. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol!! kat rumah, mak selalu teman sembang2 :)

      Delete
  6. saya pun main games nie jugak.
    http://nuraqilahmuhamadnazori.blogspot.com/2013/05/day-2-likes-vs-dislikes.html

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.