Day 5 - Nak Melancong!

24.5.13

Salam Jumaat semua :)

so, untuk hari ke-5, aku kena bercerita pasal 5 tempat yang aku ingin melancong...
umm.. sebelum ni, aku dah pernah buat entri pasal melancong [INI]

1&2 - Sabah & Sarawak
hehe.. terus compile dua buah negeri ni..
antara sebab-sebabnya, korang bacalah kat sini..

3 -Jepun
tarikan negeri jepun ni, ialah bunga sakura..
kalau tengok dalam tv tu, rasa nak masuk dalam tv, pastu join berdiri di bawah guguran bunga-bunga sakura..
syiokk nya!


kalau setakat sushi, kat Malaysia ni pun ada..

MELANTAK DI SAKAE SUSHI! NYUMM!
4 - Paris, France
Just because of this :

hehehe.. memang klise la, kalau paris je, Eiffel Tower kan.. hehe..
kalau nak shopping kat sana pun, boleh jugak tapi, aku ni bukan kaki shopping pun.. ngehngeh..

5 - Korea
kalau dulu, memang la aku nak pergi Korea sebab nak jumpa artis-artis dorang.. huhu..
tapi, aku rasa macam tak relevan je..
kalau aku pergi pun, jumpa ke? o.O


aku teringin nak rasa makanan mereka..
dubboki, bibimbap, kimchi.. oh! my gosh! aku dah lapar!! huhu..

oh, satu lagi yang aku teringin nak pergi kat sana ialah Samsung Digital City di Suwon, Korea Selatan..
nak tengok, macam mana dorang develop smartphone yang ramai rakyat Malaysia gunakan sekarang, termasuk aku..



but, aku prefer melancong satu Malaysia ni dulu, baru melancong ke luar negara.. hehe...

nota zizie : dalam banyak-banyak tempat aku mention ni, korang nak melancong ke mana?

You Might Also Like

8 comments

  1. hehe nice place. sy pun nak pergi Paris. hehe

    ReplyDelete
  2. ahaha .. jumpa ke artis korea tu ? big question ... insyallah . tak jumpa pon at least jarak makin dekat gitu .. huhu

    blurrr4evablurr.blogspot.com/2013/05/review-comelnye-essenseri.html

    ReplyDelete
  3. Salam.

    Aku nak melancong ke sabah n sarawak. Betul2 melancong punya, bukan takat pergi bandar2 utama, kalau boleh nak gi ceruk2 perkampungan org asli n suku2 yang pelbagai kat sana tu.

    Ak dah lama simpan impian nak daki gng kinabalu n terjah gua niah. Dari zmn sekolah lagi weh nak pergi,keh3

    ReplyDelete
  4. memang minat dengan entri cerita pasal pelancongan ni.. ehe.. saya nak melancong di Sarawak, Paris, Korea... umm.. angan2..

    ReplyDelete
  5. waaaahhh! bestnya kalo dapat travel tempat2 yg kita memang suka :D lagi2 around the world! :D

    ReplyDelete
  6. wah.....best ni...semua tempat best ni....kalau dapat melancong FREE lagi best....Jom pergi Australia for FREE....dapat duit poket lagi....
    www.zurarahman.com

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.