Day 6 : Band / Musician

25.5.13
happy weekend !

challenge kali ni ialah band atau musician yang penting bagi aku...
terus muka jadi macam ni..


apa benda la sampai jadi PENTING sangat dalam hidup aku..
music is just for fun to me.. not something important..
okay, important bila aku tengah study, tak nak dengar suara anasir-anasir yang menganggu konsentrasi, lalu ku penuhkan lubang telinga dengan bud earphone.. hehe.

so, aku hanya mention band/musician yang aku rasa genius dalam bidang muzik.. okay la kan..

Lan Typwriter

orang Malaysia kalau tak kenal dia, ummm.. nothing to say.. hehe..
suara dia kemain lantang beb.. memang aku salute r..
kalau korang perasan lagu-lagu ciptaan dia, such as yang terbaru, tanda tanya, memang berbunga-bunga liriknya.. puitis..
aku pernah terdengar masa temuramah dalah HOT FM, dia cakap dari sekolah lagi dia suka buat lagu ala-ala sastera..
well, banyak lagu sekarang sungguh direct dan straight to the point..
memang la mudah difahami, tapi bila dah lama-lama aku dengar, aku jemu..

Westlife / Blue


jom jerit.. arghh!!
hahahaha...
siapa tak kenal dengan group legend ni..
Nsync, aku tak layan sangat.. hehehe..
rindunya sama mereka.. bila la nak keluarkan album lagi kan..
kalau gi karaoke, lagu Uptown Girl dan All Rise wajib masuk dalam playlist.. hehehe..

Park Hyo Shin


aku tak minat dia sebab rupa dia okay..
aku suka dia sebab suara dia dan lagu-lagu dia..
Park Hyo Shin ni banyak nyanyikan lagu balada..
antaranya, After Love dan Snow Flower..
gambar kat atas tu, persembahan dia sebelum dia masuk army selama dua tahun..
bila la dia nak keluar dan nyanyi lagu-lagu balada yang baru.. can't wait for it! :)

nota zizie : aku rasa nak buat short segment la.. hehe..

You Might Also Like

2 comments

  1. Westlife memang best ! Kalau Malay, suka Faizal Tahir. hehehe.

    Buat jgn x buat segmen tuuu :D

    ReplyDelete
  2. Salam.

    Bollywood takde ke?kih3.

    Westlife n blue, zaman2 glamor depa lu, ak pun suka zie :D

    Hang nak buat segmen artis favourite ka?

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.