UPU Result - IKBN

25.5.13

hehehe..
kemain aku ni, umur dah 2 series duk cek upu seakan-akan calon spm 2012.. puuiii!

actually, aku la tukang mengisi borang dan tukang check untuk adik aku yang sorang tu..
mula-mula kinda disappointed dengan result dia..
subject elektif, semua dia score.. tapi core subject pulak tak cantik resultnya..
haih.. bimbang kalau dia dah putus asa tak nak sambung belajar..

but, Alhamdulillah, masih rezeki dia untuk menimba ilmu..



walaupun bermula daripada peringkat sijil, iaitu peringkat bawah, itu tak bermaksud LEKEH!
well, kinda disappointed bila dengar mentaliti orang yang pergi U ni, cikai.. diploma je?- cikai, lekeh..
hello.. sila buka mata.. awak dulu pun belajar ABC, kita ni pun belajar mula dengan ABC..
cikai? lekeh? - sebenarnya orang yang cakap macam ni la cikai dan lekeh..
kenapa nak diskriminasi orang yang berusaha untuk menuntut ilmu dari peringkat rendah?
please stop being a third class mentality society..
I proud to my brother..
result dy tak cantik, tapi masih diberi peluang oleh Allah untuk melanjutkan pelajaran..
ada sesetengah orang, tak dapat.. mungkin belum rezekinya...

by the way, aku mengalami beberapa kesulitan..
macam yang korang nampak kat dalam gambar tu, url surat tawaran di http://www.kbs.gov.my/
bila aku dah klik, aku tak jumpa la mana-mana pautan untuk surat tawaran..
sudah la loading nya punya lambat..
adesss... :( anybody can help me?

nota zizie : aku dah ada watermark sendiri.. hehe ;) curi la.. aku saman!


You Might Also Like

9 comments

  1. tahniah dpt sambung stdy....
    jom singgah sini jap http://orangekecik.blogspot.com/2013/05/blur.html

    ReplyDelete
  2. haha.. ea.okay la tu dapat course tu..budak2 lelaki kan memang minat macam tu..huhu..tahniah yea utk adik.. ^^

    ReplyDelete
  3. xkisah bermula dr bawah as long as ada ksungguhan..
    btw, cantik watermark...hee

    ReplyDelete
  4. tahniah kat adik awak tu...berkat sokongan dari ahli keluarga dan segala usahanya,.inysallah...result memuaskan..

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah..Allah dah susun apa yang terbaik untuk hambaNYA..peluang yang Allah beri ini moga dimanfaatkan sebaiknya.. :)

    ReplyDelete
  6. tak kisahlah belajar kat mana pun, asalkan belajar sungguh2.. score di sini pula.. ramai je yg score masa SPM, takleh score di dip/ijazah.. yg penting jgn putus asa

    tahniah untuk adik Kak Zizie!

    ReplyDelete
  7. Salam.

    Entahla, dari zaman aku lagi, ada diskriminasi sijil, diploma suma ni. Walhal, ilmu tu, kena kutip dan cari selagi sumbernya baik. Yg penting, camna nak aplikasi ilmu tu.

    Pasal KBS, ak taktau nak bantu camna..

    ehem, watermark style barcode, smart weh :D

    ReplyDelete
  8. tahniah. .:) yg surt twrn 2 mgkn blm kluar. mcm sy dpt poli. .tp surt twrn 27hrbln nie bru kluar. .

    apapun. .yg pnting niat bljr msti ada. .klu dh ada. .smua pun blh jd. . :D

    ReplyDelete
  9. haha ehhh sijil power tau sebab kita belajar dari basic . kita belajar peringkat ape pun same je menuntut ilmu gak kan :D Allah dah tetapkan rezeki masing2 tggu nak usaha je :) hiraukan yang suka diskriminasi tu :D

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.