Hajjah Mona Asam Pedas.

16.6.13



akhirnya terjejak juga bontot ku ini di kerusi di kedai Hajjah Mona ni.. kehkehkeh..
aku pernah cerita di entri ini yang aku tak pernah lagi ke Hajjah Mona Asam Pedas ni..
biasanya, aku makan kat Asam Pedas Claypot..

rupa-rupanya lokasi kedai ni berdekatan dengan Casa Del Rio..
siapa yang pernah datang ke Melaka dan menaiki River Cruise, mesti pernah nampak hotel tu yang terletak betul-betul di tepi sungai..

orang cakap, asam pedas tetel kat sini sedap!
my mr. wonderwall pun cakap macam tu..
however, hasrat tu tak tercapai because yang tinggal hanyalah asam pedas ikan tenggiri dan pari..
so, tenggiri for him, and pari for me.. hekhek..

tiga pinggan nasi + asam pedas tenggiri + asam pedas pari + nescafe ice + teh 'O' ice = RM 16

nampak tak muka penat ke-study-an di situ.. hahaha..

kalau korang datang ke Melaka, cubalah asam pedas di sini..
tapi, jangan datang lambat-lambat tau..
asam pedas dia cepat habis!!!!!!
laris~ mestilah habis..

nota zizie : HAPPY FATHER'S DAY TO ALL FATHER IN THE WORLD ESPECIALLY MY DEAR ABAH, EN. ZAKARIA BIN A.MANAN :)

You Might Also Like

19 comments

  1. Kalau pergi kota Melaka Asam pedas Hajjah Mona dan coconut milk shake Pantai klebang satu kemestian! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah lama tak pekena coconut shake klebang..

      Delete
  2. kita kureng dengan asam pedas..tapi tgk gambar tu macam kuahnya pekat ja.. huhu..mesti sedap

    ReplyDelete
  3. Bestnya asam pedas. I like. Hensem ur mr,wonderwall.hekhek :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hensem???!!!!! kahkahkahkahkahkahkahkah!!!! *gelak berguling-guling*

      Delete
  4. sekali je baru sampai melaka
    pernah try coconut shake klebang
    best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. coconut shake ada dua port.. klebang dan batu berendam..

      Delete
  5. asam pedas :) my fav ni..tp yg mak sy msak jelh..yg org lain msak xpnh cuba lg..ok gak hrga dia 2..xdelah mhal sgt..

    ReplyDelete
  6. asam padas itu kegemaran kami sekaluarga..tak kira la ikan apa zie..sekali sekala nak try jugalah.. *,*

    ReplyDelete
  7. asam pedas memang makanan kegemaran kami sekeluarga zie..tak kisahlah ikan apa..hihihi..nak try jugalah klu turun ke melaka *,*

    ReplyDelete
  8. wah..special2x..hehe
    happy father's day to abah anda....

    ReplyDelete
  9. melaka memang terkenal dengan asam pedas..^^

    ReplyDelete
  10. wah..nmpk sdap r..n brpatutan jgk hrgenye~

    ReplyDelete
  11. Salam.

    Ak rasa..ak tau kat mana tempatnya.. hritu pi melaka, ak mencari kedai makan..mmg tujuan nak pi mlaka nak cari kedai mkn best2..tpi bapakla..dan emakla jugak, ramai betul org mai melaka,hahahah. Kedai mkn bnyk penuh..

    Last2, pi melantak mamak juga...sedih ak, dtg jauh2, mkn kdai mamak jugak (T__T)

    ReplyDelete
  12. bestnya makan asam pedas! suka ikan tenggiri.. hehe :D

    ReplyDelete
  13. mcm best je kan..asam pedas tapi banyak choice lauknye..haritu pegi melaka..tak sempat nk makan..hihi..

    www.naturalhealthyandbeauty.blogspot.com

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.