Rindu Nak Kembali Buat Doodle.

26.7.13

Assalamualaikum w.b.t

Heyyo GG!

yes.. i am..
rindu sangat nak berdoodle seperti zaman dahulu kala..
ok.. mengada! padahal tahun lepas baru berjinak buat doodle.. haha!
eksyen sikit, tunjuk hasil doodle..













itu la serba sedikit..
semuanya menggunakan khidmat paint tool sai..

kalau dah rindu, teruskan jela.. pehal memekak itu ini??
hal ini kerana, pada beberapa bulan yang lepas, aku dah format laptop...
oleh itu, segala khazanah telah pun lenyap untuk selama-lamanya..

dan, aku nak juga terima pandangan daripada rakan-rakan..
software apa yang sesuai untuk doodle?
selama ni, aku guna paint tool sai.. adobe, aku tak reti guna..
cari tutorial adobe pun, aku tak faham jugak.. bebal jugak aku ni.. huhu..
nak download pun, aku tak tahu mana nak cari saluran yang betul - pemalas nak google

jadi, kalau korang prihatin dan sayang sama aku,
mari lah berkongsi idea dan buah fikiran..

nota zizie : slot blog review masih lagi dibuka.. cepat cepat!! JOIN SINI

You Might Also Like

18 comments

  1. huwaaa comel je semua doodle tu.kadang2 entri yang ada doodle laju je kawan mengomen he3..

    kak lea kadang2 lukis kartun yang senget binti benget tu guna sai.kadang2 guna excel..photoshop?angkat bendera putih he3....

    ReplyDelete
  2. tul tu kak lea..hehe somel je kan...saya lagi tak reti langsung pasal doodle..mampu tgk orang lain punya je..:p

    ReplyDelete
  3. comelnya! saya tak pandai buat doodle. so tak tau nak recommend software apa kat awak. btw gud job dan teruskan ber-doodle :)

    ReplyDelete
  4. belum mencuba lgi dan belum pelajari lgi..=D

    ReplyDelete
  5. doodle pun tak pandai buat,cemana la akak nak bagi pandangan software apa nak pakai..heheh

    ReplyDelete
  6. mama langsung tak tahu! takde bakat terpendam...

    ReplyDelete
  7. wahhhh. pandainya buat doodle. how cute =D

    ReplyDelete
  8. nak try juga laa with paint tool sai :D

    ReplyDelete
  9. Salam perkenalan Za...

    nice doodles. Keep it up!
    kalau nak explore, boleh try doodle dlm Adobe Photoshop dan Illustrator.

    tapi tools tak penting, skill doodles tu yg mahal tu...hihii

    all da bezst!!!

    ReplyDelete
  10. Salam dear... nice doodles! keep it up!! tryla Adobe photshop/ illustrator, kalau rajin. Yang penting, skill doodle tu :)
    All da bestz!!

    ReplyDelete
  11. Salam.

    Banyaknya hangpa dah buat :D

    Ak dah menuntut ilmu pasal buat doodle, tpi haram nak buat smpai la ni,hahaha. Taktau la software mana.. tpi, kalau dah selesa paint sai, teruihkan je la.

    Ak nampak jack frost la, hang tgk gak eh citer tu? hensem dia kan, kan ---> katun pun hensem,gila,hahaha

    ReplyDelete
  12. samalah kita. walau dah bergune guni ilmu yang dituntut dengan guru yang otai otai dalam photoshop. tapi sampai ke sudah tak reti reti nak guna. kih3

    ReplyDelete
  13. lain kali jangan lupa backup sebelum format laptop tu :P
    Saya sendiri guna adobe photoshop untuk lukis2, first2 tu memang confuse nak guna, tapi belajar slow2, dan skrg boleh buat lukisan asas. Yang best pasal photoshop ni, kita boleh lukis layer-layer, jadi kita boleh asingkan layer mata, hidung dan etc. Kalau kita nak adjust mata, kita tak perlu padam doodle semua sekali, just betulkan layer mata ja. Untuk memudahkan melukis, sy beli graphics tablet yg murah sebab tak reti sgt melukis lagi.

    Okay terpanjang la pula comment ni. Apapun, awk ada bakat ni, keep it up :D

    ReplyDelete
  14. pandainye..suke nye fiza org yg kreatif nie..

    ReplyDelete
  15. hahah comel je...tula tiba2 terasa nak melukuih pulaksss huaaa huhu

    ReplyDelete
  16. selamat mendodlekn diri he3 =) bg sy a.photoshop sng, p.t.SAI xpnh guna..tp cun jgak tgok hasilnya..kalau sy ada mesin scan..confirm lukis je sng..lps 2 touch up guna adobe ..

    ReplyDelete
  17. ya ampun., buruknya doodle ni., hahahaha., :))
    kalau nak buat doodle., pakai paint boleh., takde masalahnya pun.,
    kalau nak buat dodol., boleh guna santan dan gula merah., ehhh...

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.