Keganasan Semakin Menjadi-jadi.

15.8.13

Assalamualaikum w.b.t

baru-baru ini, kita digemparkan dengan berita isteri di belasah teruk oleh suami di dalam lif. kejadian tersebut di Bukit Mertajam, Pulau Pinang. Laporan kes tersebut, boleh dibaca di SINI.


pada tahun lepas pula, berita tentang si isteri menghenyak kepala suami gara-gara tidak di beli baju raya dimuatkan di dada akhbar.


jadi, tak kira lelaki atau perempuan, isteri atau suami, bulan puasa ke tak, setan kena kurung ke lepas, kalau nafsu amarah sentiasa bermaharaja lela di hati, gitulah jadinya..
akhir kata, manusia yang naik hantu, bikin hantu angkat kain terbang lari ketakutan.. hehehe..

You Might Also Like

16 comments

  1. dowg bak femes dlm media.. tu buat mende sume tuh.. ahaaaa...

    ReplyDelete
  2. aiyark..biar betul. Makin mengganas skrunk nie..
    seyes skrunk ni aq tak tahu nak buat feel macamana.. nak gelak ke nak serius.. fuss naek seram juga bila pompuan memberontak yer.. pasal baju raya suami kena henyek..

    ReplyDelete
  3. bila tgok kt berita geram jugak..mmg xberhati perut..hati2 la prmpuan..plih suami yg baik..he3 kalau x..kena sembelih nnti XD

    ReplyDelete
  4. sedih baca berita sebegini

    jemput baca & komen entry yumida:

    http://umikasum.blogspot.com/2013/08/jom-komen-blog-jejaka-jambu-aka-mr-nan.html

    pengomen bertuah bakal memenangi hadiah..jemput la singgah :)

    ReplyDelete
  5. Marah itu api. Sbb marah org mmg bole bertindak xrasional. Diri nie sndiri pun mcm tu, xpernah terkecuali -,-

    ReplyDelete
  6. bile kemarahan xdapat dikawal, melampaui batasan

    ReplyDelete
  7. kalau dah marah hilang semua rasa sayang........ :(

    nauzu billahi min zalik

    ReplyDelete
  8. Macam tu lah berlaku bila keimanan dalam diri makin luntur. Hawa nafsu dan bisikan syaitan yang dituruti. Bila sudah tiada baru menyesal separuh mati. Allahhuakbar :'(

    ReplyDelete
  9. bila baran tu dah dtg habes hilang segala janji manis yg dibuat sblm kawin dulu..sian pmpn tu =(

    ReplyDelete
  10. panas baran ni kalau tak dikawal memang tak kenal siapa..semua di haruk nye...

    ReplyDelete
  11. patut kemarahan itu dikawal, jangan ikutkan hati.. merana nanti..

    ReplyDelete
  12. Salam.

    Masa laki tu tendang..ak rsa kesian kat prempuan tu, kesian lagi kat budak kecik dua org tu.

    Diorg tak tahu apa2..tpi terpaksa tengok hantu ni mengamuk.

    ReplyDelete
  13. eh, lupa.. haah, ak 26 thn..tak mcm 26 kan prangai aku..ak terima hakikat ini,hahahah

    Ko umur brapa zie??

    ReplyDelete
  14. emmmm suami isteri kena ade rasa tggjwb dan hormat...ingat anak kucing ke nak gomol2 ni huhu

    ReplyDelete
  15. lelaki dan perempuan sama aje.. kena belajar cara hormat pasangan masing2.. tapi bila dengar pasal kejadian dalam lif, ya Allah menyirapnya rasaa! lepas tu boleh pulak bagi alasan tak sengaja >:(

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.