Pacific Rim

2.8.13


hehehe... baru beberapa hari yang lepas, aku dapat tengok cerita ni..
bak kata mr. wonderwall, Pacific rim ni macam Power Ranger versi Adult.. okay la kan.. make a sense..
kalau tengok thriller nya pun, mesti dah faham corak cerita dia macam mana..

kalau cakap pasal alien je, mesti kita fikir alien tu datang dari angkasa lepas *sambil dongak langit*
sampailah waktunya, aliens tu pun keluar.. keluar dari lautan baq hang..
kenapa daripada lautan?

kononnya, masa zaman dinasour, depa (alien) mai dah kat bumi, tapi persekitaran bumi masa tu tak sesuai dengan depa, sebab tak dak pencemaran! so depa pun duduk la kat nun dasar laut..
sampailah pada zaman milenium, di mana bumi sudah tercemar dan masa tu la depa semua keluaq serang bumi sebab persekitaran bumi yang tercemar tu, kira secocok dengan depa..

pastu?
pastu, depa bina la robot besaq-besaq nak lawan ngan raksasa tu..
nasib baik la depa tak tiru sangat cerita power rangers, kalau tak, menyesal tak kesudah aku tengok filem ni.. haha..

tak dak la scene2 depa call robot tu, pastu robot tu, berlari/terbang/berenang nak bertukar bagai..
nampak real sikit sebab depa kena sambung kan dengan spinal cord (tulang belakang) yang memang kita tahu merupakan bahagian yang penting bersambung dengan otak *sorry kalau penerangan aku kabur sebab dah bertahun lamanya aku tinggalkan subject biology*
walau bagaimanapun, robot tu tak boleh dikemudi sorang-sorang sebab badan manusia tak dapat nak tampung pergerakan robot tu 100%, so depa kena ada dua orang pengemudi, macam pilot & co-pilot.. tapi dua pengemudi tu mesti la serasi bersama..

pada pendapat aku, cerita ni nak tunjukkan macam mana teruknya pencemaran sekarang.. kononnya, diibaratkan raksasa-raksasa tu ialah bencana..
pergh! kalau keluaq raksasa macam tu sekoq, sempat ka nak lari?

raksasa kat atas ni, tak menakutkan langsung.. bikin aku gelak ada la.. hahaha!!

sekarang jerebu on/off je kan?
cer bayangkan kalau tiba-tiba di sebalik jerebu tu, keluar raksasa sekor...
bayang je, jangan mengigau ;)

nota zizie : ini bukannya movie review atau yang sewaktu dengannya!

You Might Also Like

7 comments

  1. hahaha...ingtkn yg ats tu dh alien dye...

    ReplyDelete
  2. I'm really wanted to watch this movie.. REALLY!!
    Unlucky, Kelantan don't have any cinemas.
    Waiting until it's been uploaded in internet. T_T

    ReplyDelete
  3. rating for the movie berape zafarah bagi? :D

    ReplyDelete
  4. kalau ada raksasa in haze. i nak jadi ultraman boleh. =o

    ReplyDelete
  5. hahahaha nampak macam addicted je dengan cite jenis macamni ye? Wohooooo

    ReplyDelete
  6. dunia skrg mmg truk pn dgn pncemaran..kena tgok movie ni..mcm best je =)

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.