Tutorial : Sidebar Berwarna [LINK]

1.8.13

cara-cara nak buatnya, ialah perlu tabah dan cekal GOOGLE segala tutorial yang ada.. haha..
walau bagaimana pun, sidebar aku tak sekemas mana sebab aku adjust kasi nampak muat..
asal boleh, jadi la kan.. bukan dapat award pown kalau meletopz.. ngehngeh..

so, shiro usagi, here are some links for your revision..

http://sunnyxandra.blogspot.com/2012/03/tutorial-sidebar-background.html
http://firdausf26.blogspot.com/2012/07/tutorial-sidebar-berstyle.html
http://seraazwa.blogspot.com/2012/12/tutorial-letak-border-di-sidebar-content.html

itu adalah antara link-link yang yang sesuai atas permintaan shiro...
harap shiro mendapat apa yang diinginkan..
aku pun bertatih jugak buat blog ni sendiri..
kemudahan dah ada, tunggu kuasa di hujung jari dan google sahaja ;)

You Might Also Like

6 comments

  1. pak google mmg pnuh dgn informasi..search je =)

    ReplyDelete
  2. zie sweet header la..akak suka tau..soft colour.. :)

    ReplyDelete
  3. yesss ! dah lama carik neyh . thanx for sharing :P

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.