Adik Ambil UPSR di Hospital

11.9.13

Assalamualaikum w.b.t.
Heyyo GG!

kalau tak kerana tweet daripada seorang rakan, mesti aku tak tahu hari ni adik-adik darjah 6 menghadapi UPSR..
adik aku pun ada jugak yang belajar di darjah 6..
irfan namanya..


ye, badan dia kecik, tak menampakkan langsung dia ni dah darjah 6..
lelaki kan lambat tumbesarannya.. hehehe..

minggu lepas, aku call mak kat kampung, tapi tak diangkat :(
call along pun, along tak angkat phone..


masa tu, memang tak tahu nak kata apa dah..
kat kepala ni, dah terbayang macam-macam yang terjadi kat mak..
terus capai phone, call mak..

rupa-rupanya, si irfan ni masuk hospital sejak hari khamis lepas.. huhu..
demam teruk katanya, dan kena dipantau selama 10 hari..

mak tanya sama ada boleh bawa balik atau tidak, sebab upsr dah nak dekat..
tapi, doktor berkeras tak nak bagi sebab kalau ada apa-apa terjadi kat irfan, dorang takkan tanggung..
mak cakap, teruk jugak irfan demam sampai muntah-muntah, pening-pening dan sakit kepala..

kesian dia, takut bila doktor cucuk ubat. katanya sakit!
tetapi, macam biasalah.. sakit-sakit pun, makannya masih berselera.. haha..


dear my brother, get well soon and good luck for the exam.. <3>

You Might Also Like

12 comments

  1. hopefully irfan dapat jawap exam paper ngan condition dia sekarang :) get well soon lil boy.

    ReplyDelete
  2. kesiannya, semoga beliau cepat sembuh ye.... gud luck dari mama.... comel je walaupun berbadan kecil..

    ReplyDelete
  3. Ala..cian Irfan...

    Moga Irfan sembuh dan berjaya salam UPSR.. aamiin..

    ReplyDelete
  4. semoga adik cpat smbuh..dia ambil exam upsr kt hospital la eh?? all the best to him =) semoga dipermudahkanNya..bykkn bersbar..

    ReplyDelete
  5. gud luck utk adik.!

    semoga die cepat sembuh :)

    ReplyDelete
  6. alololo siannya..besar dugaan dia tp gambate!!!

    ReplyDelete
  7. ALAHAI siannye dia...get well soon dear!:)

    ReplyDelete
  8. Alahai siannya kne jwb upsr kat spital

    ReplyDelete

blog ini berbentuk blog personal yang berkongsi tentang kehidupan zizie, dan beberapa informasi yang berguna untuk manusia sejagat. sebarang bahan bacaan di dalam blog ini bebas untuk ditulis semula kecuali bahan yang berunsur peribadi dan merupakan hak milik zizie. pihak zizie juga tidak bertanggungjawab terhadap komen-komen daripada para pembaca.